Prancūzijos virtuvės paslaptys

    Sausio 17 d. prancūzų kalbos būrelio „Bonjour Arts“ metu technologijų kabinete smagiai leidome laiką. Gaminome skaniuosius sumuštinius, kurie savo išvaizda ir skoniu priminė visų mėgstamus mėsainius. Su nekantrumu pasidaliję  užduotimis, ruošėme užkandžius, mokėmės servetėlių lankstymo būdų, serviravome stalą. Pasiruošę užkandžių, vaišinomės ir kalbėjome apie prancūzų virtuvę, jos patiekalus, desertus... Mokytoja Dovilė Butėnienė papasakojo įdomių faktų pvz., kad žodis „desertas“ yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio „desservir“ (liet. „nurinkti indus“). O saldumynus priskirti atskirai maisto kategorijai sugalvojo pats Prancūzijos karalius Liudvikas XIV.
     Užsiėmimo metu susipažinome su kitomis prancūzų virtuvės maisto gaminimo paslaptimis.

Autorius:
7b klasės mokinė Ugnė Kasputytė

Nuotraukos:
Dovilė Butėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos