Progimnazijos jūrų skautai šventinėje stovykloje

    Sausio 14-15 d. progimnazijos Jūrų skautų būrelio nariai kartu su vadove Janina Krutkevičiene dalyvavo šventinėje stovykloje. Sausio 15 d. yra minimos 99-osios Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės. Tai Lietuvos istorijai svarbi data, kurią aktyviai paminėti galimybę turėjo ir progimnazijos skautai. Šią jūrų skautams svarbią dieną veiksmo netrūko. Teko dalyvauti  Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos salėje vykusioje iškilmingoje rikiuotėje. Joje dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė LPKTS Valdybos pirmininkas Vladas Sungaila, malda palydėjo dvasios vadovas šv. Jurgio konvento gvardijonas kunigas Saulius Bytautas.
    Po mišių šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyko eisena iki Karo muziejaus sodelio, kur prie Laisvės paminklo padėtas vainikas, uždegtos žvakės, taip pagerbiant Laisvės gynėjų ir Klaipėdos sukilimo aukas. Ten vyko ir svarbi ceremonija, kurios metu progimnazijos būrelio narys Kristupas Saikauskas davė priesaiką ir jam buvo užrištas pirmasis skauto kaklaraištis.
   Ypatingus įspūdžius paliko ne tik iškilmės, bet ir neformalus bendravimas, nakvynė neįprastomis sąlygomis, naujos pažintys. Džiaugiamės dalyvaudami skautijos veiklose, nes tai ne tik laisvalaikio praleidimo būrelis, tai - gyvenimo būdas, auginantis stiprią, atsakingą, patriotišką ir mylinčią asmenybę.

                                                                                                                 Vadovė Janina ir Jūrų skautų būrelis

 

Nepamirškite padėkoti autoriui