Pradinių klasių komandų šachmatų turnyras LR Prezidentūroje

     Jau antrus metus Lietuvos pradinių mokyklų mokinių klasės dalyvavo šachmatų turnyre Prezidento taurei laimėti. Atrankiniuose turnyruose šiemet rungėsi daugiau nei 1500 mokinių iš visos Lietuvos mokyklų, o į finalinį turnyrą Prezidentūroje buvo pakviestos 25 geriausiai atrankoje pasirodžiusios komandos. Viena iš jų – Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos 4e klasės mokinių komanda, kurią sudarė Domas Narbutas, Ajus Karpičius, Jogaila Lelešius ir Arnas Persenevičius.
     Vaikus prieš turnyrą sveikino ir pirmąjį ėjimą atliko Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Mūsų mažieji šachmatų mėgėjai dar tik kremta šio intelektualaus žaidimo pradmenis, tad buvo puiki proga pasilyginti savo gebėjimais su iš įvairių Lietuvos mokyklų atvykusiais bendraamžiais. Po turnyro Baltojoje salėje Prezidentas visas komandas apdovanojo atminimo medaliais ir padėkos raštais. Šalies vadovas su savo patarėjais po apdovanojimų ceremonijos su prizininkų komandomis sužaidė šachmatų simultaną.
     Dėkojame mokinių komandos vadovui, neformaliojo ugdymo mokytojui Sauliui Pilkiui ir mokinius į turnyrą lydėjusiam tėvų atstovui Egidijui Bagdonui. Visi pradinukai tikrai dar ilgai atsimins viešnagę Prezidento rūmuose.
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos