„Taisykla“: tarp mokyklos ir skaistyklos...

    Gegužės 14 d. Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos 7-8 klasių mokinių komiteto atstovai traukiniu vykome į ekskursiją Kaune. Atvykę į Kauną, iki spektaklio turėjome šiek tiek laisvo laiko, tad grožėjomės Laisvės alėja - oras tam buvo nuostabus.
    Vėliau keliavome į Nacionalinį Kauno dramos teatrą, kur žiūrėjome spektaklį "TAISYKLA'' (rež. A. Gornatkevičius), kuriame 5 aktorių įkūnyti šiuolaikiniai paaugliai, užrakinti mokyklos rūsyje, mėgino atsakyti į jiems rūpimus klausimus. Kas aš esu? Kokia gyvenimo prasmė? Kokį kelią rinktis? Klausimai, į kuriuos dažnai net ir suaugusiems nelengva surasti atsakymus. Spektaklyje buvo gilinamasi į paauglių pasaulį ir stengiamasi paneigti vyraujančius šio meto stereotipus. Spektaklio metu mokyklos rūsys virto visiška siurrealistine erdve, kurioje klaidžiojo sapnai, autoritetai, veikėjai iš socialinių medijų, filmų ar skaitytų knygų. 
    Spektaklis mus įtikino, kad kiekvienas iš mūsų gali būti bet kuo, kuo tik norime. Aptarę spektaklį, visi kartu keliavome pasistiprinti į netoliese esantį į prekybos centrą "Akropolis". Po to saugiai nužingsniavome į Kauno geležinkelių stotį ir grįžome į Kaišiadoris.
        Už originalią ir smagią ekskursiją, mokinių komiteto vardu, dėkojame mūsų kuratorei Linai Kasperavičienei.

Autorius:
Gabija Blažytė, 8d

Nuotraukos:
Lina Kasperavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas