Gyvūnų globos dieną mini pradinukai

     Pasaulis kasmet spalio mėnesio 4-ąją mini Pasaulinę gyvūnų dieną. Ši diena skirta pagerbti visus gyvūnus, padėkoti jiems už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau spalvų, džiaugsmo ir prasmės.
   Kadangi mūsų Progimnazija yra Gamtosauginė mokykla, tai ir veiklos vykdomos gamtos temomis. Progimnazijos mokiniai, minėdami šią dieną, dalyvavo bibliotekos organizuotose veiklose: sprendė kryžiažodžius apie gyvūnus, dalyvavo Kahoot viktorinose, klasėse piešė savo augintinius, netgi atsinešė juos į mokyklą, parodyti draugams. Naujiena buvo tai, kad šios dienos proga trečiokai skaitė pirmokams apie gyvūnus. Taip vyresnių klasių mokiniai skatino mažuosius draugauti su knyga. Klasėse vyko ir kitų įvairių veiklų. Na, o labiausiai mokiniams ir tėveliams patikusi ir įspūdį palikusi buvo foto paroda „Mūsų augintiniai“.
    Organizuodami šią veiklą stengėmės skatinti abipusę žmogaus ir gyvūno draugystę bei mažuosius mokinukus mokyti rūpintis savo draugais. Vaikai suprato, kad gyvūnai, būdami panašūs į mus, turi teisę niekada nejausti alkio ir troškulio, baimės, skausmo ir kančios. Pagarba gyvūnams turi būti kiekvieno mūsų moralės norma. 
 
                                                                                                            Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos