Inkilai - paukščiams, įdomios patirtys - mokiniams

Visas kovo mėnesis progimnazijoje buvo skiriamas  gamtai: mokiniai dalyvavo akcijose, klausė paskaitų, tvarkė aplinką, rengė pristatymus, kartu su tėvais gamino inkilus, juos kėlė į šalia progimnazijos augančius medžius. Inkilų gaminimas - ypatinga veikla, naudinga ne tik paukščiams, bet ir namus jiems suteikiantiems kūrėjams. Mokinių kartu su tėvais pagaminti inkilai visuomet nustebina kruoštumu ir fantazija.
Šiais metais inkilų kėlimo šventė „išaugo“ progimnazijos ribas. Kovo 28 d. rytą penktokai, „pasipuošę“ mokinių gamintais inkilais, išvyko į Būdos girininkijos miškus. Čia laukė keletas užduočių: suprasti kai kuriuos miško ženklus, atpažinti medžius, iškelti inkilus, pamatyti Lietuvos sėklines liepas. Aukščiausių Lietuvos liepų apsuptyje aiškinomės miško paslaptis. Ar gerai mokiniai atliko patikėtas užduotis, pajausime ir suprasime iš paukščių giesmių gausos, mūsų gamtos ir gyvenimo patyrimų.
Už puikias gamtos pamokas, iškylą prie laužo, nuotykius miške mokiniai nuoširdžiai dėkoja girininkui Sauliui Mitkui. Tikimės, kad ši diena taps tradicija, pasitinkant parskrendančius paukščius ir atbundančią gamtą, o miškininko profesiją įtvirtinsime kitose mūsų mokinių kartose.
 
Gamtos mokytoja Janina Krutkevičienė

Nuotraukos:
Janina Krutkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos