Laisvė, Žemė, Taika

     Kovo 10 dieną  5 - 8 klasių  progimnazijos mokiniai: Gamtosauginės mokyklos komitetas, Jūrų skautai, Sveikatą stiprinančios mokyklos aktyvas, o taip pat jų mokytojos, darbuotojai, progimnazijos direktorius dalyvavo pėsčiųjų žygyje „Laisvė, Žemė, Taika“. Žygis skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti bei išreikšti solidarumą su už savo laisvę kovojančia Ukrainos tauta.
     Žygiuojant centrine miesto Gedimino gatve ir pėsčiųjų takais aplink ežerą buvo įveikti  apie 6 kilometrai. Žygio metu aidėjo skanduotės, iš visos širdies dainuojamos patriotinės lietuviškos dainos.  
     Žygyje dalyvavo apie 160 aktyvių, mylinčių savo šalį, tausojančių aplinką, kurioje gyvena, mokinių. Kartu su progimnazijos direktoriumi, mokytojais savo gimtojo miesto erdvėse drauge praleistas laikas minint šią svarbią Lietuvai dieną ir palaikant Ukrainą buvo tikrai prasmingas. Progimnazijos mokiniai turi aiškią poziciją šiuo neramiu visam pasauliui laiku: mes branginam savo laisvę, savo žemę ir norime, kad visi pasaulio žmonės gyventų taikoje.
                                                                                                                                                                    Gamtosauginės mokyklos komitetas

Nuotraukos:
Skaidrutė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos