Tarptautinėje turizmo parodoje

ADVENTUR – tarptautinė turizmo paroda, kurioje dalijamasi keliavimo ir kelionių patirtimis, pristatomos ekspozicijos pažintinėms ir edukacinėms kelionėms, skiriamas dėmesys gamtos pažinimui, ekologijai. Netikėtai pateikti kelionių maršrutai „Atrask Lietuvą per neįprastas jos spalvas“. Čia jų visa paletė: šaltibarščių rožinė, miškų žalia, Kauno modernizmo pilka, Vilniaus stogų raudona, ruginės duonos ruda, Baltijos mėlyna, medaus avilių geltona...
Į parodą, kuri vyko Litexpo rūmuose,  vykome su mūsų progimnazijos gabiaisiais ir didelę pažangą geografijos ir biologijos pamokose pasiekusiais aštuntų klasių moksleiviais. Dalyvavome edukacijose, viktorinose, turėjome galimybę „išbandyti“ siūlomus Kultūros paso renginius, „Sūrioje pamokoje“ ragavome lietuviškos druskos, gaminome druskos skulptūrėles. Džiaugėmės  laimėtais įprastais prizais: bilietais į lankytinas vietas,  knygomis, gertuvėmis, kepurėlėmis, o taip pat ir neįprastais – skėrių degustacija!
Neatsiejama parodos dalis yra Geografijos žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį“, apimantis Lietuvos, Europos ir pasaulio žymias vietas, UNESCO objektus, šalių simboliką ir tradicijas. Šiais metais, dėl mokinių saugumo, konkurso dalyviai nebuvo sukviesti į bendrą salę, o varžėsi virtualioje erdvėje ir rezultatai sumuojami savo mokyklos lygmenyje. Konkurse dalyvavo 28 progimnazijos mokiniai, o prizines vietas laimėjo 8 a klasės mokinės:

I vieta – Goda Bartninkaitė ir Mėja Gincaitė;
II vieta – Meida Saikauskaitė;
III vieta –Luknė Venskutė.

 Geografijos ir biologijos mokytojos V. Krikščiūnienė ir J. Krutkevičienė

Nuotraukos:
Išvyka į parodą

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos