STE(A)Muko draugai

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2020-11-27
  • Kategorija: eTwinning

Netradicinės veiklos ir pamokos, tyrimai, eksperimentai... Dabar tuo gyvename 1a klasėje. Nuo spalio aktyviai dalyvaujame eTwinning projekte „STE(A)Muko draugai“. Kartu su Šiaulių, Kėdainių miestų mokyklomis vykdome STEAM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, meno ir matematikos taikymas) veiklas.

Ką gi spėjome nuveikti? Ištyrėme, kokie medžiai auga mūsų mokyklos kieme, išsiaiškinome, kas yra vėjas ir „pagavome“ jį miesto parke. Atlikome eksperimentą su kiaušiniais ir sužinojome, kaip actas veikia kiaušinio lukštą. Labai didžiulį įspūdį mokiniams paliko virtualus susitikimas su 1a klasės mokiniais iš Kėdainių LSMU „Aušros“ progimnazijos. Pirmiausia susipažinome, paskui kartu su kėdainiškiais atlikome eksperimentą „Ištrauk monetą nesušlapęs rankų“ ir padarėme bendras išvadas. Lapkričio 26 d. mokinys Matas Mardosas dalyvavo nuotolinėje respublikinėje konferencijoje „STE(A)Mukas kviečia draugus“, kurią organizavo Šiaulių miesto Juventos progimnazija. Konferencijoje Matas pristatė savo atliktą eksperimentą „Elektrinės bulvės“. Eksperimento metu pavyko iš bulvių gauti elektros energijos ir įjungti lemputę.
Dar laukia pažintis ir virtualus susitikimas su Kaišiadorių r. Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos pirmokais. Kartu su jais atliksime „Medžiagų laidumo vandeniui“ tyrimą ir palyginsime gautus rezultatus.
Nors mokiniai dar tik pirmokai, bet jau pajuto atradimų džiaugsmą. O kiek dar jų laukia projekto metu!

1a klasės mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos