Laimėjimas - susitikimas su įdomiu žmogumi

    Progimnazija jungėsi prie visoje Lietuvoje organizuotos akcijos „Lietuva skaito“ ir laimėjo pasimatymą su rašytoju Selemonu Paltanavičiumi.
   Kas jis? Rašytojas be diplomo, kaip jie su kolegomis juokauja, bet jo diplomai yra 100 parašytų, išleistų ir skaitytojų skaitomų knygų. Tai ne tik rašytojas, bet ir fotografas, ornitologas, universiteto dėstytojas, radijo ir televizijos laidų vedėjas.
   Gegužės 15 d.  jaunimo centre „Mazgas“ progimnazijos 3-čių klasių mokiniai, mokytojai, mokytojų padėjėjos turėjo šiltą, jaukų, įdomų susitikimą su visai Lietuvai gerai žinomu žmogumi SELEMONU PALTANAVIČIUMI. Tai gamtos žmogus. Kaip jis pats sako: „Lengviausia bendrauti su gamta“. Gamtininko kelio nesirinkęs, nes, kiek save atsimena, niekas kitas, be gamtos, nerūpėjo. „ Aš ne tapau gamtininku, o juo gimiau“. Prie to labai prisidėjo tėvai, trys vyresnieji broliai ir namų, esančių prie pat Kazlų Rūdos girios, aplinka. Reikėjo tik skaityti, mokytis ir norėti. Svečias pristatė savo knygas vaikams, skaitė kiškio ir lapino laiškus iš knygos „Labas, kaip gyveni?“ Rašytojas pasakojo, kad su rašikliu rankoje per dieną jis praleidžia 10 valandų bei ragino vaikus imti į rankas rašiklį ir rašyti dienoraščius, tai padės ugdyti savo pastabumą ir mokytis pažinti viską, kas yra aplink juos.   
    Susitikimo pabaigoje 3d klasės mokinys Tajus visų mokinių vardu padėkojo svečiui už įdomius pasakojimus, parašytas knygas ir palinkėjo dar kada nors susitikti bei įteikė atminimo dovaną apie mūsų progimnaziją. Mokiniai turėjo galimybę įsigyti rašytojo knygų, stalo žaidimų su autoriaus autografu. Po renginio buvo ir nusiminusių mokinių, nes ne visiems užteko knygų. Bet jų galima rasti progimnazijos bibliotekoje, o nusipirkti - knygynuose!

 

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas