Svečiuose mokykloje - darželyje ,,Drevinukas"

     Paskutinę rudens dienos popietę mūsų mokyklos pradinių klasių mokytojos lankėsi Alytuje, mokykloje - darželyje ,,Drevinukas”. Tai mūsų draugai, bičiuliai, partneriai ir jau trečias mūsų susitikimas. Mokykla - darželis ,,Drevinukas” didžiuojasi puokiomis mokymo(si) aplinkomis, draugiška, bendradarbiaujančia bendruomene. Trečioko Vincento mama Klementina jautriai ir profesionaliai papasakojo apie iššūkius auginant autistus vaikus, asociaciją ,,Lietaus vaikai” bei pabrėžė, kaip jiems, tėveliams, auginantiems specialiųjų poreikių vaikus, svarbu, kad kuo greičiau ir sėkmingiau būtų įgyvendinta įtraukiojo ugdymo idėja. Mama džiaugėsi, kad jos sūnus gali bendrauti su bendraamžiais bendrojo lavinimo mokykloje. Be visos mokyklos bendruomenės požiūrio ir supratimo bei darnios veiklos -  sėkminga įtrauktis neįmanoma. Tačiau ,,Drevinuko” mokykla - darželis jau ne vienerius metus ugdo specialiųjų poreikių vaikus, taip pat ir vaikus, turinčius fizinę ar protinę negalią.
     Mokykloje įrengti nusiraminimo kampeliai, žaidimų ir kūrybinės erdvės, sudarytos puikios sąlygos ugdytis specialiųjų poreikių mokiniams. Mokykla didžiuojasi savo profesionaliais specialistais. Savo darbo specifika, metodais ir patirtimi dalinosi mokyklos direktorė, kineziterapeutė, specialioji pedagogė/ logopedė, teatro studijos ,,Drevinukas” vadovė ir keramikos būrelio mokytoja.
     Įtraukusis ugdymas – kokybiškas ugdymas kiekvienam mokiniui. Mūsų laukia daug iššūkių, bet turime pasistengti sudaryti sąlygas kiekvienam mokiniui ugdytis pagal jų poreikius ir galimybes bendrojo ugdymo mokyklose, užtikrinant švietimo pagalbą, lygias galimybes ir ugdymosi prieinamumą.

Autorius:
Renata Sausaitienė

Nuotraukos:
Jolita Aleknavičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui