Aštuoneri metai Progimnazijoje

  • Paskelbta: 2024-06-27
  • Kategorija: Renginiai
    Šiltą birželio 26 – osios rytą į Progimnazijos vidinį kiemelį rinkosi šventiškai pasipuošę ir gerai nusiteikę aštuntokai, tėveliai, mokytojai, svečiai. Visi skubėjo į svarbiausią metų renginį – konferenciją „8*185‘24“, kurios pagrindinis akcentas – pagrindinio ugdymo pirmosios pakopos baigimo pažymėjimų įteikimas.
    Šiais metais Progimnaziją baigė didelis būrys aštuntokų – penkiuose klasių komplektuose mokėsi 143 mokiniai. Džiugu, jog visi mokiniai sėkmingai įveikė aštuntą klasę ir visi drauge žengė į naują gyvenimo etapą.
   Baigiamosios konferencijos pavadinimas – šifras, kuris leidžia apskaičiuoti, kiek dienų per 8 metus vaikai praleido Progimnazijoje. Visi kartu šventės metu 8 metus padauginę iš 185 dienų (tiek dienų trunka vieneri mokslo metai) gavome 1480 dienų, praleistų būnant Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos bendruomenės dalimi. Per šį laiką mokiniai ne tik mokėsi, jie augo, draugavo ir pykosi, džiaugėsi ir liūdėjo, atrado ir prarado...
      Tradiciškai baigiamojoje konferencijoje klasės turėjo pristatyti paskutinę užduotį - ataskaitinį pranešimą, atspindintį laiką, praleistą Progimnazijoje. Mokinių pranešimai buvo labai nuoširdūs, keliantis nostalgiškus jausmus ne tik jiems patiems, bet ir klasių vadovams, mokytojams, administracijai. Gera buvo klausyti pranešimų, kurie leido suprasti, jog iš tiesų vaikams buvo GERA būti čia – Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje.
      Aštuntokus, mokytojus, klasių vadovus pasveikinti atvyko garbūs svečiai: LR Seimo narė Silva Lengvinienė, Kaišiadorių r. savivaldybės meras Šarūnas Čėsna. Šiltai vaikus pasveikino ir gero kelio linkėjo Progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas. Aštuntų klasių vadovės: Rita Medvedevienė, Jovita Liubševičiūtė, Ilona Vaitelienė, Rasa Vilimienė ir Inga Banionienė buvo apdovanotos LR seimo ir Progimnazijos padėkomis už nuoširdų darbą. 
     Šventės metu buvo paskelbtas ir pirmą kartą vykusio konkurso „GiG mokinys“ nugalėtojas. Gaila, jog dėl svarbių aplinkybių šventėje dalyvauti negalėjo konkurso mecenatas Ernestas, tačiau mokiniams jis perdavė gražiausius sveikinimus, akcentuodamas, kad visi keliai yra atviri tada, kada dirbama su aistra ir atsidavimu. Kaišiadorių r. meras Šarūnas Čėsna ir Progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas pasveikino konkurse dalyvavusius aštuntokus:  Irūną Žilinskaitę, Raigardą Kriugždą, Džeraldą Jankauskaitę, Ievą Liubševičiūtę ir paskelbė 2023 – 2024 m.m. nominacijos„GiG mokinys“ nugalėtoją, kuriuo tapo 8a klasės mokinys Kristijonas Bagdonas.
    Jauki, šilta šventė tradiciškai baigėsi mokytojui Česlovui Kriščiūnui pakvietus mokinius sudainuoti dainą „Sietuva“.
   Progimnazija padėjo pamatą dar 143 šauniems jauniems žmonėms ir išlydėjo į naują etapą. Linkime sėkmės ir visada lauksime sugrįžtant. 
 
     Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Jovita Baubonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas