Pasaulinė gyvūnų globos diena progimnazijoje

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2022-02-17
  • Kategorija: Renginiai
    Pasaulis kasmet spalio 4 d. pažymi Pasaulinę gyvūnų dieną. Ši diena skirta pagerbti visus gyvūnus, padėkoti jiems už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime suteikiant gyvenimui daugiau spalvų, džiaugsmo ir prasmės. Lietuvoje Pasaulinė gyvūnų diena pradėta minėti nuo 2000 metų. Gyvūnų pažinimo ir globos papročiai visada buvo lietuvių gyvenime ir kultūroje. Gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai.
     Pasaulinę gyvūnų dieną progimnazijoje mes minime kiekvienais metais. Šiais metais šventė „Mano augintinis“ vyko  spalio 21 d. progimnazijos kieme. Penktokai  pristatė savo atsivestus, atsineštus augintinius. Gamtos pamokų metu  kiekvienas mokinys pristatė savo augintinį labai įvairiais būdais: kūrė filmukus, rengė pateiktis apie gyvūnus, piešė savo augintinius. Pamatėme ir išgirdome daug įdomių istorijų, suorganizavome gyvūnų piešinių parodą. Gamtos mokytojos kartu su progimnazijos bibliotekininke Rasa Rimkuviene vedė integruotas pamokas penktose klasėse „ Gyvūnijos ir profesijų pasaulyje“. Šių pamokų metu mokiniai dalyvavo KAHOOT  viktorinoje. Šių viktorinų tikslas - ne tik pasitikrinti turimas žinias, bet ir įgyti naujų. Pamokų  metu ugdomos ne tik žinios, bet ir komandinio darbo įgūdžiai, skatinama draugystė, tarpusavio supratimas, tolerancija draugui, atidumas, susikaupimas bei informacinių technologijų gebėjimai. Po pamokos mokiniams buvo užduotas namų darbas: išrinkti vieną, du klausimus iš viktorinos ir užduoti juos namuose šeimos nariams.  Tokias  integruotas pamokas su biblioteka mokiniai vertina teigiamai ir laukia naujų.
     Organizuodami šias veiklas stengėmės skatinti abipusę žmogaus ir gyvūno draugystę bei mokyti mokinius  rūpintis savo draugais. Mokiniai suprato, kad gyvūnai, būdami panašūs į mus, turi teisę niekada nejausti alkio ir troškulio, baimės, skausmo ir kančios. Pagarba gyvūnams turi būti kiekvieno mūsų moralės norma. 
                                                                                                                                                                               Gamtos mokytoja Gražina Ruginienė 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos