Mažasis gamtos tyrinėtojas

     Vaikystė – tai linksmiausias ir gražiausias laikas... O vasara vaikams - žaidimų, tyrinėjimų, išvykų ir šėlionių metas... Birželio 10 – 21 d. vykdėme priešmokyklinukų vasaros stovyklėlę „Mažasis gamtos tyrinėtojas“. Programos tikslas – stiprinti gilesnį ryšį su supančia natūralia aplinka ir savimi. Mokytis ir su didesniu susidomėjimu žengti į gamtą bei ją geriau pažinti.
    Veikla lauke, tai procesas kai vaikai gali laisvai kurti naudodamiesi įvairia gamtine medžiaga, klausinėti apie vykstančius  procesus ir džiaugtis aplinka, eksperimentuoti ir tyrinėti. Gamtos apsuptyje malonu ne tik žaisti, bet ir bendrauti su kitais vaikais, kartu kurti, grožėtis spalvų įvairove gamtoje, atlikti įvairias užduotis. Mažieji daugiau sužinojo apie ekologiją, tvarų  gyvenimo būdą ir žmogaus poveikį aplinkai, dalyvavo viktorinoje apie rūšiavimą, atliko kūrybinį darbą - buitinių atliekų prikėlimas antram gyvenimui.
    Įvairių veiklų metu skatinome vaikų smalsumą, domėjimąsi gamtos objektais ir reiškiniais, sudarant sąlygas aktyviai tyrinėti aplinką ir jos objektus, ugdyti gebėjimus prognozuoti padarinius, kritiškai interpretuoti ir kūrybiškai panaudoti žinias, supratimą ir per savo patirtį išmokti saugoti augaliją ir gyvūniją. Naudodami STEAM metodus, skatinome vaikus kritiškai analizuoti informaciją, ją tikslinti, taip ugdydami vaikų kritinį mąstymą, padėjome  įsisąmoninti  ir įprasminti savo žinias ir patyrimą.
  Daug teigiamų emocijų vaikai patyrė išvykų metu. Lankydamiesi „Perlinių danielių parke“ vaikai turėjo galimybę iš arti pažinti šiuos nuostabius gyvūnus, juos paglostyti, pamaitinti vaišėmis, kurias patys atsivežė. Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejuje vaikai susipažino su svarbiausiais istoriniais įvykiais.
  Mokyklos žaidimų aikštelėje vaikų laukė linksmosios atliekų rūšiavimo pratybos ir įvairios judriosios estafetės, žaidimai, muilo burbulai.
 
     „Mažasis gamtos tyrinėtojas“  https://youtu.be/GKSZhbu1EEI
 
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Danguolė Šiaulienė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas