Skaityk - rašyk - mąstyk - kurk

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2022-01-16
  • Kategorija: eTwinning

Taip vadinasi naujas eTwinning projektas, kuriame 2a klasės mokiniai dalyvauja nuo spalio mėnesio. Projektas skirtas lavinti mokinių skaitymo, rašymo, mąstymo įgūdžius. Bendradarbiaudami su projekto partneriais mokiniai skaitys knygas, dalyvaus viktorinose, mokysis rašyti laiškus, naudodamiesi IT priemonėmis kurs laikraščius, knygas. Projekte iš viso dalyvauja 19 Lietuvos mokyklų ir viena lietuvių mokykla Seinuose, Lenkijoje.

Po truputį įsitraukėme į projekto veiklas ir pradėjome nuo pažinties su rašytojais. Džiaugiamės, kad mūsų partnerė, Kaišiadorių viešoji biblioteka, mus pakvietė į labai smagų susitikimą su rašytoju Benu Bėrantu. Rašytojas nuotaikingai papasakojo apie savo sukurtas knygas. Klasėje mokiniai pasikeisdami skaito „Poną Kampą“, „Riešutortą“, „Baubaimę“. O labiausiai mokiniams ypač patinka knyga „Bambukas yra lėėėtas“. Lapkričio mėnesį buvome susitikę su rašytoju Dainiumi Šukiu ir mokėmės kurti pasakojimus.

Kaip visada viena iš projekto veiklų yra logotipo kūrimas. Šiais metais balsuoti dėl mokinių sukurtų logotipų prašėme visą progimnazijos bendruomenę. Smagu pasigirti, kad mūsų mokinio, Justino Zuzevičiaus, sukurtas logotipas surinko daugiausia taškų ir puošia mūsų projektą.

eTwinning projektai yra smagūs tuo, kad daugumą veiklų reikia vykdyti bendradarbiaujant su partneriais. Tad lapkričio mėnesį net 6 projekto antrokų klasės skaitė tą pačią knygą, Ramunės Savickytės „Adelės dienoraštis. Ruduo“. Vėliau, gruodžio mėnesį, visi susitikome virtualiai ir dalyvavome Kahoot viktorinoje. Buvo smagu stebėti, kaip azartiškai vaikai atsakinėja į klausimus apie perskaitytą knygą. Klasės mokiniams labai patiko „Adelės dienoraštis“, todėl skaito ir kitas knygos dalis.

Taip pat gruodžio mėnesį visi projekto antrokai gamino sveikinimus draugams, rašė laiškus. Smagu šiais interneto laikais gauti tikrus, ranka rašytus laiškus. O dar smagiau juos skaityti!

Nemažai veiklų jau atlikome, dar daugiau jų laukia šiais metais. O aš, klasės mokytoja, labiausiai džiaugiuosi išaugusiu vaikų noru skaityti.

2a klasės mokytoja Jūratė Šimienė

{image()}

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos