Saugesnio interneto savaitė

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2021-02-12
  • Kategorija: eTwinning

Nors mano mokinukai dar tik pirmokai, bet jau pradeda pažintį su žaidimais ir bendravimu internete. Kad pažintis būtų sėkminga, kartu su kitomis pasaulio šalimis prisijungėme prie Saugesnio interneto savaitės renginių. Visą savaitę aiškinomės, ką reikia žinoti, kad būtum saugus internete.
Pirmadienį išsiaiškinome, kas yra asmens duomenys, kodėl juos reikia saugoti. Pažiūrėjome filmuką „Kad kompiuteris netaptų priešu arba kaip saugiai elgtis internete“. Įtvirtindami žinias pažaidėme LearningApps.org svetainėje žaidimą „Ar aš saugus internete? Asmens duomenys“.

Antradienį kalbėjomės, ką vaikai mėgsta veikti internete, kokius žaidimus vaikai žaidžia, kokie pavojai tyko žaidėjų. Mokiniai pasidalijo savo patirtimi, ką daryti, jeigu žaidimo metu iššoka „įkyri reklama“, kuri siūlo patobulinti žaidimą ar laimėti pinigų. Jau pirmokai žino, kad negalima tokiomis reklamomis pasitikėti. Kartu su tėvais mokiniai peržiūrėjo draugiško interneto simbolio – Mėlynojo meškiuko – edukacinį filmuką „Internetiniai žaidimai“.
Trečiadienį kalbėjomės tema „Kompiuteris ir sveikata. Kaip aš mokausi namuose?“. Beje, taip pat vadinasi ir tarptautinis eTwinning projektas, kuriame dalyvaujame („Computer and Health. How did I study at home?"). Visi drauge sukūrėme logo projektui su programa wordart.com. Aptarėme, kaip turi būti įrengta darbo vieta, kokius mankštos pratimus reikėtų daryti po darbo kompiuteriu, kaip pailsinti akis. Mokiniai piešė piešinius pasirinkta tema „Mano darbo vieta prie kompiuterio“, „Tinkama sėdėsena prie kompiuterio“, „Mankštos pratimai dirbant kompiuteriu“, „Kompiuteris – draugas ar priešas?“.
Penktadienis buvo skirtas bendravimui internete ir savaitės veiklų apibendrinimui. Diskutuodami išsiaiškinome, kokios yra bendravimo internete taisyklės, ar galima viešai dalintis nuotraukomis ir pasitikėti internetiniais draugais. Kiekvienas mokinys pasigamino plakatą su mėlynu meškiuku ir jame surašė „Saugaus elgesio internete“ taisykles.
Mokiniams patiko neįprastos pamokos ir tikiuosi, kad jie bus saugesni internete.
1a klasės mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos