Pamoka - nepamoka

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2021-02-26
  • Kategorija: eTwinning

Pasiilgome vieni kitų ir nekantraudami laukiame susitikimo mokykloje. Kiekvienas susitikimas džiugina ir vis primena mums, kokie mes esame vieni kitiems reikalingi ir svarbūs. Kol negalime susitikti kieme, puiki alternatyva virtualūs susitikimai.

Vasario 25d.  eTwinning projekto ,,Pasaka pasaką veja” partneriai Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos 2a klasės mokiniai (mokytoja Asta), Kauno rajono Babtų gimnazijos 2b klasės mokiniai (mokytoja Jurgita) ir Kaišiadorių rajono Kruonio gimnazijos 2 klasės mokiniai (mokytoja Ingrida) susitiko pamokoje, o gal ne pamokoje?
Susitikimas pilnas šurmulio, bet malonus, spalvingas ir labai naudingas. Babtų miestelio bibliotekininkė Danguolė įdomiai papasakojo apie tokią svarbią mums dieną (Vasario 16 d.) savo gimtadienį šventusį rašytoją Motiejų Valančių. Nors ir praėjo 220 metų, bet rašytojo knygelės veikėjas Mikė Melagėlis ir dabar turi ko pamokyti vaikus.
55 – ios projekto dalyvių širdelės plakė vienu ritmu. Klausėmės smagių, pamokančių istorijų, minėme mįsles, stengėmės parodyti savo išmintį pabaigdami patarles ir priežodžius. Pamoka, kuri prabėgo nepastebimai, suteikė naujų žinių. Gal nieks anksčiau ir nebuvo pagalvojęs, kokia gi pirmoji lietuviška knyga, skirta vaikams? Ogi Motiejaus Valančiaus ,,Mikė Melagėlis”.
Kad kuo ilgiau išliktų atmintyje šios pamokos akimirkos ir naujos žinios, po susitikimo visus dalyvius pakvietėme į Kahoot iššūkį – viktoriną. Čia visi dalyviai galėjo pasitikrinti, ar tikrai atidūs buvo pamokos metu.
Džiaugiamės turėdami galimybę paįvairinti savo pamokas ir kartu dalyvauti smagiuose projektuose. Nekantraudami laukiame naujų, kūrybiškų veiklų kartu.
2 a klasės mokytoja Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos