Ruošiamės diegti atnaujintą ugdymo turinį

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2023-02-14
  • Kategorija: Aktualijos
     Prasidėjus mokinių atostogoms mokytojai turi daugiau laiko planavimui, susitarimams, reikalingiems užtikrinti sėkmingą atnaujinto ugdymo turinio (UTA) diegimą nuo ateinačių mokslo metų, priimti. 
  Vasario 13 d. visi Progimnazijos mokytojai dalyvavo UTA dirbtuvėse, kurių metu buvo aptarti pasirengimo diegti UTA  tyrimo rezultatai, dalintasi PUG mokytojų patirtimi jau dirbant pagal atnaujintas priešmokyklinio ugdymo programas, suvienodintas žinojimas apie kompetencijomis grįstą ugdymą. Pasirengimą diegti UTA aptarė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Bartkevičienė. Pagrindinė tyrimo išvada - Progimnazijos mokytojų žinojimas ir mintys nesiskiria nuo respublikos mastu atlikto tyrimo rezultatų, kur savo mintis apie pasirengimą diegti UTA reiškė pilotinių mokyklų mokytojai. Progimnazijos mokytojai žino, kas yra gera pamoka, kokios kompetencijos yra ugdomos dabar ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį ateityje. 
    Priešmokyklinio ugdymo mokytojos pristatė naujus dokumentus, reglamentuojančius priešmokyklinį ugdymą bei dalijosi patirtimi apie patyriminį priešmokyklinukų ugdymą. 
   Pradinio ugdymo mokytoja ekspertė Renata Sausaitienė sudėliojo akcentus kompetencijų žemėlapiuose bei apibendrino mokytojų atliktas užduotis planuojant hipotetinę pamoką, kurioje būtų ugdomos visos kompetencijos. Mokytojai darbo grupėse pasirinkta tema kūrė pamoką, numatė veiklas, reikalingas vienos ar kitos kompetencijos ugdymui, formulavo pamokos uždavinį. 
    UTA diegimas kelia daug diskusijų pedagoginėje bendruomenėje. Mokytojai supranta, kad ugdymo turinio atnaujinimas yra neišvengiamas ir reikalingas procesas, kurio sėkmė priklauso nuo pasiruošimo, bendrų susitarimų priėmimo, bendradarbiavimo su kolegomis. 
 
Direktoriaus pavaduotojos ugdymui Linos Bartkevičienės pranešimas apie pasirengimą diegti UTA. 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas