Progimnazija - Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo narė

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2022-11-11
  • Kategorija: Aktualijos
     Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubas savo veiklą pradėjo 1995 metais. Klubo siekis buvo buriant mokyklų vadovus reformuoti švietimo sistemą, diegti naujoves. Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija yra ilgametė šio klubo narė.
    2022 metų lapkričio 9-10 dienomis Progimnazijos vadovų komanda vyko į kasmetinę Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo konferenciją „Vertinimas“, organizuojamą kartu su Utenos švietimo centru. Konferencijos metu vertinimo najoves pristatė dr. Asta Ranonytė, NŠA direktorės pavaduotoja, ir dr. Gitana Notrimaitė-Muzikevičienė, NŠA Pasiekimų patikrinimo užduočių skyriaus vedėja. Pristatymai sukėlė diskusijų bangą: ar tikrai dažiau testuodami mokinius, turėsime geresnį rezultatą, ar tikrai tinkamai pasiruošta atnaujinto ugdymo turinio diegimui. Diskusijų ir klausimų gausa rodė, kad temos aktualios ir mokyklų vadovai nori būti išgisti dar kartą reformuojant Lietuvos švietimo sistemą. 
    Konferencijos metu išrinkta  nauja LIMK taryba, aplankyta keletas Vilniaus pažangių mokyklų: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla, Jono Basanavičiaus progimnazija, Pilaitės gimnazija.    
   Progimnazijos vadovai nuolat domisi ugdymo organizavimo naujovėmis, modernių apilnkų kūrimo, inovatyvių techninių sprendimų galimybėmis. Bendraudami su kitų pažangių mokyklų komandomis galime pasimokyti ir pasilyginti. O pasilyginę pasidžiaugti - esame teisingame kelyje, keliame sau aukštus standartus ir lygiuojamės tik į geriausius. 
                                         Direktorius Rojus Šadurskas
 
 Dr. Astos Ranonytės pranešimas "Mokinių pasiekimų vertinimas"  
                               

Nuotraukos:
Rojus Šadurskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos