Draugiškoji olimpiada „Dramblys“

Priešmokyklinio ugdymo grupės „Pelėdžiukai“ vaikai kovo 14-18 dienomis dalyvavo draugiškojoje SEU olimpiadoje „Dramblys“, kurią organizavo Všį „Pozityvaus ugdymo institutas. 
Olimpiados metu, atlikdami įvairias užduotis, kurios skirtos socialinio sąmoningumo ugdymui, vaikai ugdė 5 pagrindines socialines emocines kompetencijas: savimonę, savitvardą, socialinį sąmoningumą, tarpusavio santykius, atsakingų sprendimų priėmimą. Kodėl „Draugiškoji“ olimpiada? Todėl, kad olimpiados organizavimu ir užduočių atlikimu siekiama skatinti ne konkurenciją, bet mokėjimą dalintis, gebėjimą bendrauti ir bendradarbiauti, mokymąsi vieniems iš kitų, draugiškų santykių puoselėjimą bei saugios aplinkos kūrimą.

Vaikai noriai ir aktyviai dalyvavo pokalbiuose, įvairiose veiklose. Didžiulį susidomėjimą sukėlė vieną dieną grupėje atsiradusi dėžutė, kurioje buvo įdėtas veidrodis. Atidarę dėžutę ir pamatę savo atvaizdą veidrodėlyje vaikai ne tik nustebo, bet ir perteikė malonius ir geranoriškus jausmus draugams. Emocijos buvo teigiamos prieš ir po užduoties atlikimo. Grupės gyvenimo įvykių problemoms ir nesutarimams spręsti pildėme „Gerumo skrynelę“, kūrėme „Gerumo pilies“ vaizdą – ant pamatų užrašant, nupiešiant savo stiprybes. Užsiėmimo ,,Grupės dėlionė" metu supratome, kad ne taip ir lengva surasti tinkamą žodį, padrąsinamą, pasakyti draugui pagyrimą. Draugiškosios DRAMBLIADOS savaitės veiklų užbaigimui pasilikome užsiėmimą „Gerumo meškutis“. Džiugu, kad olimpiada „Dramblys“ vaikams suteikė daug smalsumo, apmąstymo, laimės akimirkų ir sutvirtino vaikų draugišką tarpusavio ryšį. 

Vaizdo įrašo „Draugiškoji olimpiada „Dramblys“ nuoroda https://youtu.be/34p9lqrqM-M

Priešmokyklinės grupės mokytoja Danguolė Šiaulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos