Taškas, dėmė, linija

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2022-02-17
  • Kategorija: Pradinis ugdymas

Šlapias, pilkas ruduo. Viena bala, antra... Dar kartelį peršoksiu... Eh... Ant palto liko dėmė. Bandau išvalyti. Lieka linijos. Negražu. Pažvelgiu į viršų. Dangumi nesenai prasklendė lėktuvas, palikdamas daug įspūdingesnes linijasTaškas. Nusibodo pilkuma... Taškas... Dėmė... Linija... Įdomi tema dailės pamokai.
Lapkričio 12 d. 3a klasės mokinius pakeliauti po dailės labirintus pakvietė Kaišiadorių kultūros centro dailės vadovė Rita Galkuvienė. Edukacinė valandėlė t ema „Dėmė, taškas, linija“. Regis paprasta, niekuo neypatinga tema sužadino fantaziją ir rudeniškai pilką dieną pavertė spalvota istorija. Mokiniai piešė stebuklingas gėles, vazas, medžių fragmentus. Ir visuose šiuose darbuose bandė atskleisti, kokios gali būti linijos, dėmės, taškai. Kokios spalvos yra šiltos ir šaltos,  kaip tai atsispindi dailės kūriniuose ir mūsų nuotaikose.
Laikas prabėgo nepastebimai. Mokiniai drąsiai klausė, eksperimentavo, kūrė, išbandė naujas piešimo metodikas. Nuoširdus bendravimas ir vadovės pagalba leido patikėti, kad kiekvienas esame kūrėjas ir menininkas. Taškai, dėmės ir linijos sukūrė savo istorijas. Kiekvieno kūrėjo vis kitokias, nepakartojamas, pradžiuginančias rudenį savo spalvomis.
Dėkojame dailės vadovei Ritai už bendradarbiavimą ir laukiame kitų susitikimų.
3a klasės mokytoja Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos