Susitikimas su rašytoja, kraštiete, mūsų mokyklos mokine Elvyra Žeižiene

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2022-02-15
  • Kategorija: Pradinis ugdymas

  Spalio 8 d. progimnazijos bibliotekoje svečiavosi žurnalistė, rašytoja, kraštietė, mūsų mokyklos mokinė, gimusi tremtyje Elvyra Žeižienė. Pradinių klasių mokiniai, mokytojos, direktoriaus pavaduotoja Aušra, bibliotekininkė Rasa, buvusi lietuvių kalbos mokytoja Marija Marcevičienė progimnazijos bibliotekoje šiltai sutiko knygos „Kedrynų mergaitės istorijos“ autorę.
  4-tų klasių mokiniai iki susitikimo su rašytoja įsipareigojo perskaityti šią knygą. Rašytojos pasakojimai labai sudomino mokinius, jie susidomėję klausėsi sunkaus gyvenimo Sibire istorijų, kurias išgirdus kilo begalės klausimų. Mokiniams smalsu buvo viskas: kokios buvo šaltos žiemos, kiek kilometrų eidavo į mokyklą, kokį maistą valgė Sibire, kokius žaidimus žaidė, kokius drabužius vilkėjo, kuo ir kaip grįžo į Lietuvą... Pabaigoje aktyviausiems mokiniams rašytoja padovanojo po knygą su autografu. Bibliotekos fondas taip pat pasipildė rašytojos dovanotomis knygomis.
  Viešnagės mokykloje metu rašytoja Elvyra Žeižienė, direktoriaus pavaduotoja Aušra Kudrevičienė, mokytoja Rasa Mackevičienė susitiko ir su buvusia savo lietuvių kalbos mokytoja, auklėtoja Marija Marcevičiene. Susitikimas buvo ne tik pilnas įspūdžių, bet ir jautrus...

Susitikimo akimirkos: https://drive.google.com/drive/folders/1mggFWbxdqOqLk2cm3xiRdwXZyiRZwWrl?usp=sharing

Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui