Gražus žodis ir maloni veikla - geriausia terapija

     Pasaulinė psichikos sveikatos federacijos iniciatyva nuo 1992 metų kasmet spalio 10 dieną yra minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena skirta atkreipti visuomenės dėmesį psichikos sveikatai, nes tyrimai rodo, jog pasaulyje psichikos sveikatos sutrikimus kasmet patiria beveik 800 milijonų žmonių.
     Progimnazijos psichologė Aida ir socialinė pedagogė Audronė Pasaulinės psichikos sveikatos dienos minėjimui skirtas veiklas vykdė spalio 7 – 10 dienomis. Kiekvienam klasės koncentrui buvo pasiūlytos skirtingos veiklos, skirtos daugiau sužinoti apie psichikos sveikatą ir būtinybę ją saugoti.
     Visose penktose klasėse vyko integruotos gyvenimo įgūdžių, psichologo ir socialinio pedagogo pamokos tema „Psichinės sveikatos stiprinimas“. Vaikai diskutavo apie psichikos ligas, kaip svarbu rūpintis ne tik fizine, bet ir psichine sveikata. Šeštųjų klasių mokiniai kartu su Aida ir Audrone multisensoriniame kambaryje piešė ant vandens naudodami Ebru techniką. Užsiėmimų metu vaikai mokėsi išreikšti emocijas, perkelti jas ant popieriaus. Septintųjų klasių mokiniai kūrė koliažą „Gera psichinė sveikata“, kuris buvo demonstruojamas Progimnazijos fojė. Kūrybos procese vaikai diskutavo apie tai, kaip jie supranta psichinę sveikatą, kokie gali būti jos stiprinimo būdai. Aštuntos klasės mokinius į paskaitą „Psichinės sveikatos tausojimas ir stiprinimas“ pakvietė Kaišiadorių Pedagoginės psichologinės tarnybos psichologės Nemyra Truskauskienė ir Rita Vėželienė.
    Spalio 10 dieną ilgųjų pertraukų metu mokytojai vaišinosi žolelių arbata, sveikuoliškais sausainukais ir vaisiais. Tradicinėmis tapusios ilgosios pertraukos - puikus būdas padovanoti kolegai šypseną ir gražų žodį, kurie, reikia pasakyti, veikia kaip puiki terapija.
      Dėkojame specialistėms už gražias ir prasmingas veiklas. Būkime sveiki.

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas