Duris atvėrė MULTISENSORINIS kambarys!

     TŪM projektui įsibėgėjant, Progimnazijoje duris atvėrė Multisensorinis kambarys. Gegužės 23 dieną pasidžiaugti nauja erdve į Progimnaziją pakvietėme rajono mokyklų švietimo pagalbos specialistus bei administracijos atstovus.
    Naujoje terapinėje erdvėje susirinkusiems svečiams Progimnazijos psichologė Aida Rakauskienė skaitė pranešimą „Sensorinių sistemų, sensorinės integracijos sutrikimas. Multisensorinio kambario nauda“. Pranešimo metu išsamiai pristatyta žmogaus sensorinė sistema, t.y. organizmo fiziologinis gebėjimas suvokti aplinką ir savo kūną, bei visa naujajame kambaryje esanti įranga, kurios veikimą pademonstravo Progimnazijos projektų administratorė Klaudija Grigaliūnaitė.
    Valanda naujoje, neįprastoje erdvėje visus užbūrė savo šviesų, garsų, kvapų magija. Džiaugiamės, nes tokia ir yra multisensorinės aplinkos, skirtos skatinti lytėjimo, skonio, regos, garso, kvapo ir judėjimo pojūčius be intelektinės veiklos poreikio, paskirtis.     Pasitikėjimo ir atsipalaidavimo pojūčiai yra kuriami per palankią aplinką.
   Progimnazijoje esantis multisensorinis kambarys - tai šviesi jutimo erdvė, užpildyta specialiais projektoriais, sukuriančiais specialiuosius apšvietimo efektus ir spalvas, garso aparatūra su atpalaiduojančia muzika, ir aromaterapijos įranga su įvairiais kvapais. Esant poreikiui, kambarys yra užtemdomas taip suteikiant galimybę pajusti šviesų magiją.
   Multisensorinis kambarys jau veikia: Progimnazijos bei rajono mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai gali juo naudotis savo planuojamoms veikloms. Progimnazijos bendruomenė džiaugiasi nauja jaukia erdve, kuri, tikimasi, pagelbės visiems, kuriems reikia nusiraminimo ir jėgų atgavimo. 
                                             Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas