Amatų ir verslumo pamokėlės

      Kai už lango bauginantis oras - tai lietus, tai sniegas, tai šalčiai žnaibantys žandus, neformaliojo ugdymo „Studijos MES“ mokiniai susipažįsta su amatais ir verslo idėjomis.
1a klasės mokiniai susipažino su bitininko profesija, pagilino savo žinias apie bičių gaminamus produktus. Sužinojo daug įdomių faktų apie paslaptingą bičių gyvenimą. Ir netgi pasimokė drausmės ir disciplinos iš mažų, bet be galo darbščių vabzdžių, kurie, pasirodo, niekada nemiega, o energiją taupo tiesiog nejudėdami, o savo šeimos motinėlės klauso be jokių “ožiukų”.  Ar jums taip pavyktų?
     Pirmokai sužinojo, kad bitės gamina vašką, iš kurio žmonės nuo senų laikų liedavo žvakes. O žvakės lydėdavo žmogų nuo gimimo iki pat mirties. Visi drauge išbandėme  žvakių liejimo senuoju būdu techniką. Pavyko išlieti tikrai įspūdingas, kvepiančias vašku ir medumi žvakutes, kuriomis vaikai pradžiugino savo tėvelius.
     Mokiniai įtvirtino įgytas žinias, sprendė kryžiažodžius, atliko kūrybines užduotis ir be senosios archajiškos technikos, dar išbandė ir šiuolaikinį žvakių gaminimo būdą - naudojant  formeles. 
     Kitą savaitę pirmokai su susidomėjimu gamino muilą.  Sužinojo įdomių faktų apie muilą, jo atsiradimo istoriją, svarbą žmogaus gyvenime. Ar žinojote, kad muilą naudojo šumerai jau 3 tūkst. p. m.,  Europoje jis pradėtas gaminti ir naudoti tik 15 amžiuje, o Lietuvoje muilas pradėtas gaminti tik 19 amžiuje? Kaip gi žmonės vertėsi be muilo?
     Mokiniai  gamindami savo rankomis muilą susipažino su dar vienu amatu, pagilino savo žinias apie higienos svarbą, prisiminė, kaip taisyklingai reikia plauti rankas ir kad tam reikia skirti bent 20 sekundžių.
    Pagamintomis žvakutėmis ir muilais „Studijos MES“ mokiniai ketina prekiauti KAZIUKO MUGĖJE, kuri vyks progimnazijos kieme (Gedimino g. 38) kovo 5 d. Visus labai kviečiame joje dalyvauti.
      Su pirmokais „pasimatavome“ amatininkų „batus“, aptarėme verslo idėjas, planus, gaminome produktus, kurie gali būti paklausūs mugės metu. Įdėję tiek darbo ir pastangų tikimės pelno, kurį galėtume investuoti į tolimesnius klasės projektus. Štai tokie mažieji verslininkai auga 1-oje A klasėje.  
 
Projektų aprašymai
 

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos