Ką tėveliai dirba visą dieną?

     Ar kada susimąstėme, kiek daug skirtingų profesijų lydi mus kiekvieną dieną?
    Lapkričio 10-24 dienomis 1-4 klasių mokinių tėvelius kvietėme į Progimnaziją įgyvendinti projektinę veiklą ,,Ką tėveliai dirba visą dieną?‘‘.
   1a ir1b klasė sulaukė Kaišiadorių rajono savivaldybės mero Šarūno Čėsnos, kuris papasakojo apie darbus einant Mero pareigas, diskutavo kokių asmeninių savybių reikia norint tapti meru. 1e klasės mokiniai susitiko su Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Karoliu Petkevičiumi. Daugelis vaikų užaugę svajoja tapti direktoriais, tad su K.Petkevičiumi mokiniai turėjo galimybę išsiaiškinti, kokius darbus reikia atlikti, kai esi  direktorius. 1c ir 1d klasės mokiniai išvyko į Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklą, išvyką organizavo tėvų komitetas. Mokiniai pusdieniui tapo ne kiekvieną dieną sutinkamos profesijos atstovais — mokslininkais. O kad išbandytų praktiškai, ką dirba mokslininkai,  dalyvavo edukacijoje ,,Bandymai ir eksperimentai‘‘.
   2a klasės mokiniai vyko aplankyti Kaišiadorių visuomenės sveikatos biurą, o pamoką vedė VSB direktorė Vidita Jonaitienė. Kas yra architektas? — aiškinosi 2d klasės mokiniai Kaišiadorių rajono miesto savivaldybėje. Architektė Asta Stalaučinskienė pamoką vedė savo darbo kabinete. 2c klasės mokiniai susipažino su maisto technologo profesija ir kaip atsiranda duona aiškinosi kepykloje ,,Gudobelė‘‘. 2e klasės mokiniai aiškinosi, ką dirba policijos pareigūnas, o apie savo darbo dieną pasakojo pareigūnas Vykintas Stankus.
   Kario profesiją ,,matavosi‘‘ 3b klasės mokiniai kartu su tėveliais Giedre ir Ramūnu Treidarais. 3a klasėje fotografo profesiją pristatė Ieva Mecelienė. 3c, 2b klasės mokiai iš arti susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesija ir apsilankė Kaišiadorių rajono priešgaisrinėje tarnyboje, išvyką organizavo tėvų komitetas. Kaip spausdinamos knygos ir kiti popieriniai gaminiai, 3d klasės mokiniams pasakojo spaustuvės darbuojas Egidijus Monkevičius. 3e klasė klausėsi mokytojo padėjėjos profesijos pristatymo.
   Policijos pareigūno ir kario profesiją pristatė tėveliai 4a klasėje. 4e klasėje vaikų slaugytoja Lina Baubienė papasakojo bei praktiškai pasidalino savo darbo akimirkomis ir atliekamomis funkcijomis. 4d klasėje lankėsi karininkas Vilmantas Maselskas ir kartu su mokiniais pasimatavo kario amuniciją. 4c klasėje vyko tikra profesijų mugė! Sulaukėme informacinių technologijų specialisto, kuris skaitė paskaitą apie plačiai naudojamą dirbtinį intelektą. Kam reikalingas psichologas, ką jis dirba visą dieną pasakojo psichologė Laura Rauluševičienė. Pravieniškių pataisos namų - atviros kolonijos apsaugos darbuotojas Marius Karpavičius atvyko kartu su kolega kinologu ir jo tarnybiniu šunimi. Mokinių dėmesį prikaustė tarnybinio šuns pasirodymas, kuris pademonstravo kaip sulaiko nusikaltėlį.
   Per daugiau nei savaitę susipažinome su daugybę skirtingų profesijų, aplankėme įstaigas, dalyvavome edukacijose. Supratome, kad daugybės profesijų sąveika reikalinga ne tik žmogaus savirealizacijai, tačiau ir visuomenei. Mokiniai džiaugėsi matydami savo tėvelius mokytojų vaidmenyje!
 Nuoširdžiai dėkojame mokinių tėvams už tokius šiltus ir jaukius profesijų pristatymus.
 
 
                                                            Karjeros specialistė Dovilė Kazakevičienė

 

 

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Dovilė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos