Gerai pasimokius gera gerai pailsėti

    Baigiantis mokslo metams skaičiuojame rezultatus. Jų yra visokių: vieni mokiniai labai akytviai dalyvavo progimnazijos veiklose, kiti labai gerai mokėsi, treti sportavo, muzikavo. 5 - 8 klasių vadovai turėjo sudėtingą užduotį - iš kiekvienos klasės deleguoti po du mokinius vykti į tradicinę išvyką su pavaduotojomis Lina ir Migle, skirtą skatinti mokinius siekti aukščiausių rezultatų. 
     Šiais metais vykome į Birštoną - ramų Lietuvos kurortą - pailsėti po sunkių mokslo metų. Pailsėjome, bet tikrai ne pasyviai: nuostabus gidas Aurelijus Balčiūnas vedė įdomiais Birštono keliais, pasakojo istorijas, dėstė faktus, rodė įdomybes. Poilsis (o gal - "poilsis") prasidėjo lipant 45 metrus į aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą, baigėsi - matuojantis Pacų batus Jiezno aikštėje. 
    Gidas džiaugėsi mokinių domėjimusi - gavo ne vieną klausimą, prašymą papasakoti plačiau. Mokiniai džiaugėsi bendryste, galimybe pažinti ne tik kurortinį miestelį, bet ir vienas kitą: susirinkę iš įvairių klasių į Birštoną vyko tyliai ir nedrąsiai, o iš jo -  kalbėdamiesi, pasakodami įspūdžius.   
     Tradicinė mokslo metų pabaigos išvyka pasiteisino ir šį kartą: gerai pasimokius visus metus gera kartu pailsėti. 

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos