Ikimokyklinio ugdymo projektas „Kalėdiniai linkėjimai“

Mūsų progimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės „Kodėlčiukai“ vaikai kartu su mokytoja Vilija pakvietė Kauno miesto lopšelio – darželio „Aušrinė“ vaikučius ir jų mokytoją Dovilę dalyvauti ikimokyklinio amžiaus vaikų bendradarbiavimo projekte „Kalėdiniai linkėjimai“. Projekto tikslas – stiprinti respublikos ikimokyklinio ugdymo pedagogų partnerystę ir bendradarbiavimą, skatinti vaikų pažintinius, kūrybinius ir socialinius gebėjimus. Mokytojos savo mažuosius ugdytinius supažindino su pagrindinėmis laiško rašymo taisyklėmis: ką ir kur reikia užrašyti ant voko, kur jį nunešti, kad jis pasiektų nurodytą adresatą ir, be viso to, suteiktų laiško gavėjui daug džiugių emocijų. Juk nėra smagesnio jausmo, kai pamatai, kad tavo pašto dėžutėje guli draugo laiškas, kurio labai labai laukei.
   Ir mes, ir mūsų draugai iš Kauno, visą savaitę gaminome kalėdinį atviruką bei svarstėme, kokią staigmeną galėtume nusiųsti mūsų draugams, kad jie, atplėšę mūsų siųstą laišką, labai nudžiugtų. Apsvarstę visų idėjas nusprendėme, kad į voką įdėsime ne tik savo pagamintą kalėdinį atviruką, bet ir įdomią pasakų knygelę. Visas dovanėles sudėjome į didžiulį voką ir suruošėme siuntimui: ant voko užrašėme pagrindinius duomenis (laiško gavėjo bei siuntėjo adresus) ir išsiuntėme į Kauno miesto lopšelį-darželį „Aušrinė“.   Išsiuntę laišką visi su nekantrumu ir didžiuliu jauduliu laukėme mums adresuoto laiško. Ir štai, praėjus keletui dienų, į mūsų darželį atvykusi paštininkė atnešė „Kodėlčiukams“ adresuotą didžiulį voką, kuriame buvo mūsų darželio vaikučiams adresuotas laiškas. Pradžioje visi kartu apžiūrėjome voką ir aptarėme, ar ant jo užrašytas siuntėjas bei adresatas, ar yra pašto ženklas, antspaudas, kuris nurodo iš kurio miesto yra išsiųstas laiškas ir kt. Kiekvienas vaikas, paėmęs voką į rankas, jį spaudė, kratė, uostė ir kitokiu būdu bandė įspėti, kas gi galėtų būti jo viduje. Na, o atplėšę didįjį voką, jame radome mūsų draugų iš Kauno gamintą mums skirtą kalėdinį atviruką su nuoširdžiausiais linkėjimais, žaismingų lipdukų rinkinį bei daug skanėstų.
   Šis projektas  buvo įdomus, naudingas ir suteikė mažiesiems nemažai jaudulio ir daug džiaugsmo. Vaikai labai džiaugėsi ne tik patys gavę laišką, bet taip pat sužinoję, kad jų siųstas laiškas niekur nepasiklydo, bet nukeliavo tiksliai nurodytu adresu ir suteikė daug džiaugsmo draugams iš Kauno. Draugystė, tarp mūsų ir ikimokyklinukų iš Kauno, šiuo projektu nesibaigs. Ateityje vykdysime dar daug įvairių projektų ir bendrų akcijų, konkursų ir pan.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vilija Kudrevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos