Didžiausias metų švietimo renginys

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2024-03-04
  • Kategorija: Aktualijos
     Kovo 1 dieną VDU organizavo didžiausią metų švietimo renginį "Švietimo kodas".  Renginys subūrė švietimo bendruomenę aptarti aktualiausių švietimo klausimų: "nuo šioje salėje esančių žmonių priklauso Lietuvos ateitis" - taip į pilną didžiąją VDU salę kreipėsi renginio vedėjas. 
    Švietimo darbuotojai yra tie žmonės, kurie pirmi turi pasitikti naujoves, pirmi reaguoti į visuomenės pokyčius, ugdyti vaikus ateities pasauliui. Neišvengiamos  renginio temos - dirbtinis intelektas, naujas požiūris į išsilavinimą. Gyvename laiku, kai tradicinis požiūris - "gerai mokykis ir turėsi gerą darbą, kurį dirbsi visą gyvenimą" jau tampa neaktualus. Mokyklose ugdomi mokiniai gyvens pasaulyje, kuriame reikės ne ištreniruotų siaurų funkcijų (tai atliks DI), o plačių, daug sudėtinių dalių turinčių gebėjimų, reikės tam tikrų žmogiškų savybių, kurios užtikrins sėkmę gyvenime. Visuomet klausėme vaikų - kuo nori būti užaugęs (t.y. ką dirbsi visą gyvenimą), dabar turime mokytis klausti - koks žmogus nori būti?
    Dirbtiniu intelektu grįstos mokymosi platformos, IT instrumentai suteikia visiškai personalizuoto mokymosi galimybes: gali mokytis tai, ko nori, ir kaip nori. Mokytojas - jau ne žinių perdavėjas (nes virtualiame pasaulyje jų yra begalė), bet vedlys ir įkvėpėjas kurti ir tobulinti save.
    Renginys "Švietimo kodas" sužavėjo organizatorių profesionalumu, pagarba švietimo bendruomenei: svarbu buvo pajusti, kad kartais su ironija tariama frazė "prestižinė profesija" iš tikrųjų gali tokia būti. Pagarbus LR pezidento kreipimasis, Švietimo ministro kalba, VDU rektoriaus mintys, aukšto lygio lektoriai įkvėpė dar uoliau tęsti pradėtus darbus Progimnazijoje.
                        Pavaduotojos Lina Bartkevičienė ir Miglė Balčiūnaitė Kazanavičienė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos