Kaip pažadinti smalsumą?

      Vasario 21 dieną Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos pedagogai ir bibliotekos darbuotojos dalyvavo TŪM stažuotėje „Kultūrinės kompetencijos ugdymo metodai“. 
    Pirmoje programos dalyje leidomės į nuostabią pažintį su menu MO muziejuje. Lektorės kvietė pažadinti savo smalsumą ir kartu leistis į meno tyrinėjimą pasitelkiant vizualinio mąstymo strategijas. Taip pat supažindino ir kvietė atvykti į parodas neišeinant iš klasės: tą labai lengvai galime padaryti visi, apsilankę MO virtualiose parodose. Atsidurti bet kurioje MO parodoje su mokiniais galite paspaudę vos vieną mygtuką Virtualūs turai - MO Tinklaraštis. Tai nuostabi galimybė mums visiems integruoti kultūrinį ugdymą į bet kokio dalyko pamoką net neišvykstant iš klasės!
     Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje buvo pristatytos kultūros paso veiklos bei „meikerių“ kultūra. Nacionalinėje dailės galerijoje turėjome labai įkvepiantį ir šiltą susitikimą su lektore ir edukacinių programų kuratore Egle Nedzinskaite. Menininkė kvietė mus pasitikėti mokiniais, įgalinti juos dirbti pačius, leisti klysti, prisiimti asmenines atsakomybes ir pateikė nuostabius tokio pasitikėjimo pavyzdžius. 25 paauglių komandai buvo patikėta surengti parodą ir patiems tapti tos parodos kuratoriais, architektais, dizaineriais ir rinkodaros specialistais. Plačiau su šiuo įkvepiančiu projektu susipažinti galite čia Unikaliame NDG projekte „Kažkoks keistas menas“ – 25 paauglių kuriama paroda | „Vilniaus galerija“.
    Šioje stažuotėje vykdėme įvairias praktines veiklas, kurios dar ir dar kartelį priminė, kad mene visi atsakymai yra teisingi ir tai yra būdas kiekvienam mokiniui bent kartą per dieną išgirsti, kad jo pasaulio matymas gali būti teisingas taip pat! O mes, mokytojai, turime nepamiršti, jog tam, kad uždegtume ugnelę mokiniuose - visų pirma, ji turi rusenti mumyse!

Autorius:
Martyna Horbačauskienė

Nuotraukos:
Martyna Horbačauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos