Vadovas - vizionierius ar praktikas

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2024-02-23
  • Kategorija: Aktualijos
    Vasario 22 d. VDU didžiojoje salėje vyko grandiozinis "Ugdymo meistrų" organizuotas vadovų forumas, kviečiantis atsaktyti į klausimą - koks turi būti šiuolaikinės ugdymo įstaigos vadovas: vizionierius ar praktikas. Forume dalyvavo apie 600 ugdymo įstaigų vadovų, pavaduotojų, mokytojų iš visos Lietuvos. 
    Reginio pranešimai organizatorių kruopščiai atrinkti: nuo solidžių esminių temų iki stand-up tipo pasirodymų, humoro - nes tai mokyklose labai svarbu. Šiuolaikinis vadovas turi turėti savo veidą, autentiką: būti ir profesionalus lyderis, ir žmogus, gebantis jausti, kurti, o kartais ir papokštauti. Ugdymo įstaigoje visada bus pokyčiai, klausimas tik, kaip juos sutinkame, kaip jiems ruošiamės. Ar naujas dalykas - dirbtinis intelektas - išgąsdina ar suteikia galimybę tobulėti ir viską daryti greičiau ir geriau? Ar vadovo durys turi būti plačiai atvertos, o gal geriau, kai vadovas yra tik "koropratyvinis beveidis"? Kaip įveikti pokyčių spąstus ir kurti aktyvią ir drąsią mokyklos bendruomenę? Į šiuos klausimus atsakymų vadovai ieškojo katu su profesionaliais lektoriais: mokyklos vadovu Vaidu Baciu, lektoriais Monika Šerėniene, dr. Laurynu Dovydaičiu, Romu Turoniu, Antanu Bernatoniu, Dovile Filmanavičiūte, mokytoju Jutinu Visicku, psichoterapiautu Eugenijumi Laurinaičiu.
    Tikrai įkvepiantis ir prasmingas renginys, kuriame dalyvavo progimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Lina Bartkevičienė ir Miglė Balčiūnaitė Kazanavičienė.

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos