Siekiame prasmingos ir rezultatyvios partnerystės

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2023-04-26
  • Kategorija: Aktualijos
     Balandžio 25 dieną Progimnazijos administracja dalyvavo susitikime su Simona Pilkiene,  Vytauto Didžiojo universiteto Studijų prorektore. Simona yra studijų programų rengimo ir tobulinimo ekspertė, dėstytojų kvalifikacijos tobulinimo seminarų lektorė, Aukštųjų mokyklų konsolidacijos darbo grupės ir VDU Bendrojo lavinimo mokyklų tinklo sukūrimo darbo grupės narė. 
     Susitikimo tiklsas - aptarti bendradarbiavimo kryptis atnaujintų bendrojo ugdymo programų  bei Tūkstantmečio mokyklų projekto kontekste. Progimnazijos atstovai Universitete buvo šiltai sutikti, pasidžiaugta mokyklos vadovų  moderniu požiūriu ir iniciatyvumu. Prorektorė pristatė Universiteto patirtis bendradarbiaujant su mokyklomis, išreiškė interesą  dalintis edukacinėmis patirtimis ne tik mokinių ugdymo organizavime įgyvendinant įvairius projektus, bet ir mokytojų kvalifikacijos kėlimo, įtraukiojo ugdymo srityse.
    Vytauto Didžiojo universitetas iš kitų aukštųjų mokyklų išsiskiria savo filosofija: "VDU bendruomenė – tai šiltas ir nuoširdus bendravimas, kurį lydi ir stiprina humanistinė artes liberales universitetų dvasia". Šias vertybes Progimnazija norėtų diegti ir savo bendruomenėje. Progimnazijos administracijos siekis - rezultatyvus bendradarbiavimas su Universitetu: galimybė mokiniams dalyvauti dėstytojų ar studentų vedamose pamokose, mokytojams - galimybė keistis patirtimis, mentoriauti studentams, dalyvauti bendruose tyrimuose, projektuose, visai bendruomenai - galimybė pajausti akademinę dvasią.
     Gegužės mėnesį laukiame atsakomojo VDU delegacijos vizito Progimnazijoje.  
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos