Švari aplinka - visų atsakomybė

     Mūsų Progimnazija įsikūrusi iš tiesų puikioje Kaišiadorių vietoje. Mokiniai turi daug erdvės lauke ne tik pažaisti krepšinį, bet ir pasivaikščioti, pasėdėti gražios gamtos fone ir pasišnekučiuoti su draugais. Tačiau... Gamtos grožis dažnai yra paslepiamas po mūsų pačių netinkamu elgesiu. Vieną dieną praėjus takeliu, vedančiu iš Progimnazijos į vieną iš prekybos centrų, akys kliuvo už gausybės tuščių maisto pakuočių, „puošiančių“ krūmus bei pakeles.
     Taip gimė idėja karut su mokiniais susitvarkyti Progimnazijos prieigas. Išaušus pirmadieniui keliems sutiktiems aštuntokams buvo pasiūlyta ilgosios pertraukos metu dalyvauti akcijoje „Šiukšlėms tariame NE“. Reikia pripažinti - vaikų aktyvumas gerokai nustebino, o jų entuziazmas sužavėjo. Taigi visą savaitę pasiraitoję rankoves kartu su įvairių klasių mokiniais ilgųjų pertraukų metu rinkome šiukšles tarp Progimnazijos ir prekybos centro. Rinkdami daug kalbėjomės apie tai, kur turi atsirasti suvalgyto maisto pakuotė. Kiekvieną savaitės dieną, šiukšlių mažėjo, o mokiniai grįždami iš prekybos centro tuščias pakuotes metė jau ne ant žemės, o į savanorių šiukšlių maišus. 
    Taigi apibendrinant - savaitė pralėkė žaibiškai ir buvo labai efektyvi. Vaikai surinko 9 kg šiukšlių. Ir tai tik skaičius. Tikime, kad be skaičių vaikai iš šios smagiu žaidimu tapusios akcijos išsinešė svarbiausią mintį – gamtą saugoti ir gražią aplinką kurti turime visi ir kiekvieną dieną.
     Džiaugiamės, kad akcija baigėsi, o vaikų noras išbėgti ir surinkti ne vietoje išmestas šiukšles liko. Beveik kasdien mokiniai prašo duoti šiukšlių maišą ir prašo eiti pasižvalgyti, ar tikrai vis dar yra laikomasi susitarimo – šiukšles mesti tik į šiukšliadėžes.
      Dėkojame mokiniams už entuziazmą ir norą gyventi švariau.
                                                                Socialinė pedagogė Audronė Bilydienė
 

 

Autorius:
Audronė Bilydienė

Nuotraukos:
Audronė Bilydienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos