Vaikystės spalvos

      Eilėraštis yra galinga emocinė išraiškos priemonė, kuri naudinga vaikų kūrybiškumui ir vaizduotei. Balandžio 17d., kaip ir kiekvieną pavasarį, priešmokyklinio ugdymo vaikai rinkosi į skaitovų konkursą "Vaikystės spalvos". Dalyvavo po 5 geriausius skaitovus iš kiekvienos priešmokyklinės ugdymo grupės: "Drugelių", "Obuoliukų" ir "Pelėdžiukų". Konkursą pradėjo gražiais ir nuotaikingais eilėraščiais 4c klasės trys mokinės: Lukrecija Joneliūnaitė, Agneta Banionytė ir Deimilė Ramanauskaitė. Mažieji deklamuotojai drąsiai, su šypsena veide sakė savo eilėraščius, puikiai perteikė eilėraščių nuotaiką ir mintį. Komisija išrinko 6 laureates, kurios toliau atstovavo progimnaziją rajoniniame skaitovų konkurse: Emilija Gudzinskaitė, Amėja Horbačauskaitė, Arista Tiukšaitė, Justina Drulytė, Tija Kilbauskaitė, Agnė Krulikauskaitė.
   Balandžio 24 d. Kaišiadorių švietimo ir sporto centro atviro jaunimo centre "Mazgas" vyko Kaišiadorių savivaldybės priešmokyklinio ugdymo grupių meninio skaitymo konkursas "Vaikystės spalvos". Konkurse dalyvavo 13 dalyvių iš įvairių ugdymo įstaigų. Buvo smagu ir įdomu klausyti mažųjų skaitovų kūrinių. Vaikai taip nuoširdžiai ir drąsiai perteikė eilėraščių mintį, nuotaiką. Akį džiugino  sceninė laikysena, puošni apranga. 
    Sveikiname ir džiaugiamės priešmokyklinio ugdymo grupės "Drugeliai" (mokytoja Živilė Gibaitė-Matiukienė) ugdytine Amėja Horbačauskaite ir grupės "Pelėdžiukai" (mokytoja D. Šiaulienė) ugdytine Justina Drulytė, kurios tapo šio konkurso laureatėmis.
     Nuoširdus ačiū mokytojoms už įdėtas pastangas ir puoselėjimą nuo mažų dienų ugdyti meilę poezijai.

Autorius:
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Živilė Gibatė-Matiukienė

Nuotraukos:
Živilė Gibaitė-Mtiukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos