Vaikystės spalvos

   Eilėraštis yra puikiausias instrumentas, galintis padėti ugdytojams atrakinti duris į vaikų kalbinės raiškos pasaulį. Poezija verčia suklusti bei įsiklausyti ir pačius mažuosius, ir suaugusiuosius. Balandžio 20 d., kaip ir įprasta kiekvieną pavasarį, priešmokyklinio ugdymo vaikai rinkosi į mažųjų skaitovų konkursą ,,Vaikystės spalvos”. Pirmasis etapas vyko kiekvienoje priešmokyklinio ugdymo grupėje, o grupių geriausieji skaitovai – dalyvavo antrajame etape, kuriame komisija turėjo išrinkti 6 laureatus, kurie atstovautų progimnaziją rajoniniame skaitovų konkurse.
   Klausydami konkurso dalyvių deklamuojamų eilėraščių, be galo džiaugėmės, kad pedagogų pastangomis meninis skaitymas ir toliau puoselėjamas, nuo mažų dienų ugdoma meilė ir pagarba kalbai, o žodis vaikų lūpose skamba nuoširdžiai ir teikia didžiulį pasitenkinimą ne tik mums, bet ir jiems patiems.
   Nuoširdžiai visi kartu pasveikinome ir linkėjome sėkmės rajoniniame skaitovų konkurse mūsų laureatams: Dominykui Kasparui, Barborai Kurgonaitei, Elei Brazauskaitei, Adrijai Jarunavičiūtei, Benitai Pravackaitei ir Augustei Arbočiūtei.
   Balandžio 27 d. Kaišiadorių švietimo ir sporto centro atviro jaunimo centre „Mazgas“ pirmą kartą vyko Kaišiadorių savivaldybės priešmokyklinio ugdymo grupių meninio skaitymo konkursas „Vaikystės spalvos“. Konkurse dalyvavo 13 dalyvių iš įvairių švietimo ugdymo įstaigų, tame tarpe ir mūsų progimnazijos 6 ugdytiniai. Renginys tapo maža švente ir mažiesiems skaitovams, ir klausytojams. Poezija vaikų lūpomis skambėjo labai nuoširdžiai, dalyviai stengėsi perteikti eilėraščių nuotaiką, mintį. Klausytojus džiugino ne tik puikiai parinkti kūriniai, raiškus meniškas žodis, bet ir skaitovų sceninė laikysena, puošni šventiška apranga. Šiais vertinimo kriterijais vadovavosi ir konkurso komisija: Kaišiadorių meno mokyklos direktorė Eugenija Švelnikienė, Žiežmarių kultūros centro direktorė Irena Taukinaitienė ir Kaišiadorių rajono savivaldybės kalbos tvarkytoja Aušra Grigonienė.
   Sveikiname priešmokyklinio ugdymo grupės „Pelėdžiukai“ (mokytoja D. Šiaulienė) ugdytinę Benitą Pravackaitę, kuri buvo nominuota viena iš trijų šio konkurso laureate.
Linkime mažiesiems skaitovams toliau žingsnelis po žingsnelio puoselėti meninio žodžio raišką, mylėti knygą ir skaitymą, iš jų semtis žinių ir patirties. Visi kartu pasidžiaugę vaikų lūpomis suskambėjusiu gražiu lietuvišku žodžiu išreiškėme viltį, kad šis konkursas prisidės prie mūsų gražios kalbos puoselėjimo ir branginimo, o organizatoriai tikisi, kad šis skaitovų konkursas taps kasmetiniu ir jame dalyvaus dar daugiau dalyvių iš įvairių rajono švietimo įstaigų.  
 
          Direktoriaus pavaduotoja Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos