Pasimetusių kojinių istorija

     Birželio 4 dieną Kaišiadorių kultūros centras atvėrė duris dideliam vaikų būriui. Į nuotaikingą ir profesionalų spektaklį Kaišiadorių Vaclovo Giržado pradinukus, Kaišiadorių darželio lopšelio ,,Spindulys” bei Kaišiadorių šventosios Faustinos mokyklos auklėtinius pakvietė bendraamžiai iš Alytaus ,,Drevinuko” mokyklos - darželio. Net 34 mokiniai  drąsiai, entuziastingai ir labai nuoširdžiai, kaip tikri profesionalūs aktoriai, atliko savo vaidmenis: šoko, dainavo, perteikė veikėjų charakterius ir traukte įtraukė žiūrovą į paslaptingus teatrinės išraiškos labirintus.
       Spektaklis “Pasimetusių kojinių istorijos” žaismingai ir nuotaikingai atskleidė vaikams artimą ir pažįstamą realybę. Smagu buvo stebėti, kaip vaidmenis atlieka bendraamžiai, o stebintys spektaklį vaikai taip pat įsitraukia ir bando padėti aktoriams surasti pasiklydusią kojinę ar pačiupti ledų vagis…
Mūsų progimnazijos pradinių klasių mokytojos jau kelinti metai bendradarbiauja su Alytaus,,Drevinuko” mokykla - darželiu. Kartu vykdomos veiklos, dalijamasi gerąja patirtimi.          Šio renginio metu taip pat buvo vykdoma kvalifikacinė programa ,,Kompetencijų ugdymas Teatro dalyku”.  Mokiniai grožėjosi spektakliu, o mokytojos sėmėsi idėjų, kaip teatrinės išraiškos priemones galima panaudoti ugdant kompetencijas ar tiesiog pritaikyti ugdymo procese. Džiugu, kad aktorių tarpe atrado vietą ir specialiųjų poreikių vaikai, kurie puikiai atliko savo roles ir džiugino žiūrovus. Teatrinis ugdymas šiuo atveju puikiai pagelbėja siekiant atliepti įtraukųjį ugdymą.
      Smagus ir naudingas mokslo metų paskutinių dienų paįvairinimas ir akiračio praplėtimas. Tikiu, kad ne vienam žiūrovui  sukirbėjo mintis: ,,Gal ir aš galėčiau būti aktoriumi?” ,,O ar aš taip sugebėčiau?”, ,,O gal galėčiau geriau?”… Gera, kai pamatyti ir patirti dalykai toliau kuria savo istoriją, toliau augina sparnus, atveria nepatirtus tolius ir aukštumas. Dėkojame Alytaus “Drevinuko” mokyklos – darželio ugdytiniams ir Teatro pedagogams už puikias ir nepamirštamas akimirkas. Tikimės ir ateityje dar nuveikti daug bendrų prasmingų veiklų.

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas