Skaitymo skatinimo projektas

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2024-06-05
  • Kategorija: Pradinis ugdymas
     Pirmąjį gegužės ir birželio mėnesio sekmadienį minime dvi labai svarbias šventes – Motinos ir Tėvo dienas. Šeima – pati artimiausia vaikui aplinka, kurioje tave išklauso, paguodžia, padeda, palaiko, čia esi mylimas ir reikalingas...
     Norėdami paminėti šias dvi gražias šventes bei įprasminti „Kaišiadorys – kultūros sostinė 2024“ metus, kartu su Kaišiadorių viešąja biblioteka vykdėme skaitymo skatinimo projekto  „KARTU SU ŠEIMA SKAITYTI SMAGU...“ veiklas antrų klasių mokiniams. Projekto tikslas – formuoti šeimos vertybinę sampratą per kūrybinę, kalbinę ir pažintinę raišką, stiprinant tarpusavio ryšį tarp pedagogo, šeimos ir vaiko.
     Mokiniams įprasta klausytis mokytojos skaitymo, bet juk labai įdomu pasiklausyti ir tėvelių, senelių ar kitų suaugusiųjų žmonių skaitymo. Todėl pakvietėme antrokų šeimos narius bei viešosios bibliotekos darbuotojus atvykti į mokyklą ir paskaityti mokiniams įvairių padavimų, sakmių apie Kaišiadorių kraštą. Vaikams labai svarbu suprasti, kad skaitymas teikia malonumą, matyti, girdėti kaip skaito kiti žmonės, ypač patys artimiausi – tai  vaikus motyvuoja domėtis knyga. Kad skaitymas taptų kuo patrauklesnis, mokiniams buvo pasiūlyta atlikti ir įvairių linksmų, įdomių bei kūrybiškumą lavinančių užduočių.
    Projektą sudarė dvi dalys: pirmiausia mokiniams  šeimos nariai, viešosios bibliotekos darbuotojos skaitė padavimus apie Kaišiadorių krašto istorinių ir geografinių objektų atsiradimą, jų pavadinimų kilmę; sakmes apie žmogaus susidūrimą su mitinėmis būtybėmis. Vėliau, kartu su šeimos nariais, mokiniai patys kūrė padavimus ar sakmes ir savo kūrinius iliustravo.
    Džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą atsiliepė ir prie projekto iniciatyvos prisidėjo nemažas būrys mokinių tėvelių. Norime padėkoti 2a klasės mokinio Jokūbo mamai Ievai Barkauskienei, 2b klasės mokinės Tėjos mamai Raimondai Ikasalaitei - Marcinkevičienei, 2c klasės mokinio Kosto mamai Eiridai Kudirkienei, 2d klasės mokinės Gretos mamai Ievai Dzedulionienei ir Liudviko mamai Loretai Statkutei. Labai aktyvūs buvo 2e klasės mokinių tėveliai: dėkojame Gertrūdos tėveliams Inesai ir Nerijui Ramanauskams, Aurėjos mamai Gintautei Stankei, Emilijos mamai Eglei Grigaliūnienei bei Aleksandros mamai Vilei Slatkevičienei. Nuoširdžiai dėkojame ir mūsų partneriams – Kaišiadorių viešosios bibliotekos darbuotojoms Monikai Kairevičienei ir Inai Narbuntienei, kurios vaikams papasakojo daug įdomių istorijų apie mūsų gimtąjį kraštą, organizavo viktorinas.
   Taip pat dėkojame visiems antrų klasių mokinių šeimų nariams, kurie kartu su vaikais sukūrė labai įdomių padavimų apie Kaišiadorių kraštą, juos užrašė ir iliustravo.
Kurdami įvairias istorijas ar padavimus, galime savitai išreikšti savo  sumanymus žodžiu, piešiniu, taip atrasdami naujus minčių perdavimo būdus. Aktyviai į projektą įsijungė ir antrokų mokytojos Vidutė, Rasa, Aušra, Nijolė ir Martyna. Ačiū joms už bendradarbiavimą ir puikių idėjų kartu su tėveliais įgyvendinimą.
   Projektą vykdė progimnazijos bibliotekininkės Rasa Rimkuvienė ir Ieva Stankutė kartu su Kaišiadorių viešosios bibliotekos darbuotojais. Tikimės, kad tai ne paskutinis kartu suorganizuotas skaitymo skatinimo renginys, juk knygos skaitymas yra vienas iš maloniausių laisvalaikio užsiėmimų. Tad, mieli tėveliai, ir toliau skaitykite savo vaikams -  pabūkite kartu, pasidžiaukite bendravimo malonumu, sukurkite stipresnį tarpusavio ryšį ir mylėkite KNYGĄ.
 
Kviečiame pasigrožėti Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos antrų klasių mokinių kartu su šeimos nariais  sukurtų iliustruotų padavimų paroda „MANO KNYGA KAIŠIADORIŲ KRAŠTUI“ .
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas