Neriame į pasakų karalystę

       Ar mes galime įsivaizduoti savo vaikystę be Hanso Kristiano Anderseno pasakų? Turbūt, kad ne. Kaipgi be fantazijos, užburiančių bei netikėtų nuotykių,  šviesaus liūdesio ir pasakose tykiai slypinčios išminties? H. K. Anderseno istorijos mus lydi visur ir yra su mumis, nes jose puikiai iliustruota ir tikrovė, ir išmoningai pateiktos istorijos bei realaus gyvenimo siekiai.
     Balandžio 2-oji –  didžio danų pasakininko H. K. Anderseno  gimtadienis –  jau seniai minima kaip VAIKŲ KNYGOS DIENA. Progimnazijos bibliotekoje jau tradicija tapo paminėti šią prasmingą dieną. Šiais metais antrokai buvo pakviesti nerti į pasakų karalystę. Žiūrėdami filmą apie rašytoją, mokiniai sužinojo jo gyvenimo istoriją, sukurtų pasakų skaičių, kad pasakos išverstos net į 150 kalbų. Komandos šiais metais buvo pavadintos pasakų pavadinimais: Ropė, Pagrandukas, Pelenė, Pupa ir Raudonkepuraitė. Visose užduotyse prireikė ne tik budrumo, bet ir knygų skaitymo žinių. Džiugu girdėti mokinius sakant: „ -Aš šitą knygą, skaičiau!“ arba „-Šitą knygą turiu namuose“... O smagiausia mokiniams veikla, tai pademonstruoti savo žinias, gebėjimus, išmintį, budrumą, komandinę draugystę planšečių pagalba kahoot viktorinoje. Po tokių bibliotekos veiklų mokiniai supranta ir pripažįsta, kad skaityti knygas reikia. Nes knyga - tai durys į pasaulį.
      Spalvingas, platus, kupinas įvairiausių personažų yra Hanso  Kristiano Anderseno pasakų pasaulis, kuriame sudėta išmintis ir tiesa pranoksta perlus ir deimantus. Ir tai skirta ne tik vaikams, bet ir nuolat augančiam žmogui, nes pakylėja ir primena, iš kokio Lelijos žiedo kadaise gimėme. 

 

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos