Užburti poezijos ir gitaros garsų

     Progimnazijos antrokai Kaišiadorių viešojoje bibliotekoje susitiko su atlikėja, rašytoja, barde, choreografe Loreta Šileigyte-Zabalujeva, kuri klausytojus užbūrė savo poezija, skambant gitaros stygoms.
      Nors pagal specialybę Loreta Šileikytė-Zabalujeva yra choreografė, kur kas anksčiau, nei ėmė šokti, ji pamilo rašytojos plunksną.
    Pirmąjį savo eilėraštį Loreta parašė trečioje klasėje, vietoje rašinėlio, ir mokytojai tai labai patiko. Bet kai vietoje antro rašinėlio ji vėl parašė eilėraštį, mokytoja jai patarė, savo kūrybą užrašyti į naują, švarų sąsiuvinį. Penktoje klasėje pradėjo groti gitara ir kurti savos kūrybos dainas. Pirmąją dainą atliko žaisline gitara. Sukūrė apie 100 dainų.
   Klausėmės jos atliekamu dainų, jai pačiai pritariant gitara bei kanklėms. Skambėjo vaikiškos dainos kiekvienam metų laikui – primenančios jaunystę, mokyklos laikus, apie tėvynę, gėrį ir grožį. Mokiniai ne tik klausėsi, bet ir kartu su autore žaidė liaudiškus žaidimus, mokėsi baleto pradžiamokslio stovėsenų, o smagiausia buvo, kai kartu su barde uždainavo dainą „Vaikai po Lelijom“.
     Popietės pabaigoje Loreta pristatė savo keturias naujas knygas, kuriose kiekvienas gali atrasti kažką naujo ir dar neskaityto.

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos