Kiek perskaičiau, tiek ir paaugau

     Visus mokslo metus 2c ir 3b klasės mokiniai vykdė projektą „Kiek perskaičiau, tiek ir paaugau“. Mokiniai dažnai girdėjo, kad skaityti yra naudinga ir būtina. Kokios naudos jie gavo, galėjo įsitikinti ir įsivertinti dalyvaudami mokytojų Reginos ir Linos bei bibliotekininkės Rasos organizuotoje integruotoje veikloje.
    Veiklos pradžioje mokiniai išsakė savo nuomonę apie skaitymą. Jie teigė, kad skaitydami knygas sužino daugiau žodžių, knyga juos daro išmintingesniais, skaitymas mankština smegenis, skaitydamas gali nukeliauti į kitus kraštus, į senovę, į ateitį... Mokytojos patvirtino, jog skaitantys mokiniai gerina savo rašymo bei kūrybinius įgūdžius.
    Vėliau mokiniai noriai dalyvavo mėgstamiausios skaitytos knygos pristatymo konkurse. Trečiokės pristatydamos mėgstamiausią knygą persirengė istorijų herojėmis: akį džiugino spalvinga Pepė Ilgakojinė, paslaptinga buvo Vėlė Jasė, rožes mylinti mergaitė Sofija... Kiti mokiniai savo skaitytos knygos pristatymą pagyvino nuotaikingomis iliustracijomis. Pristatymo pabaigoje sukurta intriga skatino draugus perskaityti vieną ar kitą knygelę.
    Puikią nuotaiką palaikė viktorina „Knygų karalystė“. Bibliotekininkė Rasa paruošė 29 įdomius klausimus apie rašytojus, jų sukurtus kūrinius, veikėjus. Dažniausiai liejosi džiaugsmo emocijos, nes atsakymai teisingi, knygos skaitytos. Buvo truputis liūdesio, nes knygelė dar neskaityta ir atsakymas neteisingas. Viktorinos nugalėtoja – GGG komanda, kurioje rungėsi skaitytojos Gabija, Gustė ir Gviltė iš 3b. Džiugu, kad antrokai taip pat buvo daug skaitę – jie antri!
    Veiklos pabaigoje buvo įteikti apdovanojimai ir atminimo dovanėlės mokiniams, kurie šiais mokslo metais perkaitė daugiausiai knygų. Apdovanojimai buvo įteikti Rugilei, Tautvydui ir Eimintui iš 2c bei Gabijai, Lukui ir Gviltei iš 3b.
    Įdomiausios knygos pristatymo nominacijoje nugalėjo  Benas ir Rugilė iš 2c bei  Matas ir Gviltė iš 3b.
    Renginio pabaigoje visi mokiniai pasipuošė lipdukais – šypsenėlėmis.
    Mokytojos ir bibliotekininkė Rasa suprato, kad ši veikla mokiniams patiko ir yra reikalinga, nes ne kartą skambėjo klausimas „ Ar kitais metais mes taip pat vykdysime knygų skaitymo projektą “Kiek perskaičiau, tiek ir paaugau"?
 

Autorius:
Lina Alionienė, Regina Balčiūnienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos