Geriausias iš geriausių

     2023 - 2024 mokslo metus Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija pabaigė išrinkdama Geriausią iš Geriausių (GiG) mokinį. Prizinį fondą šiam konkursui įsteigė aktyvus progimnazijos bendruomenės narys (mokinių tėtis), pirmasis mecenatas, sėkmingos įmonės ProBaltic vadovas Ernestas. 
     Birželio mėnesį vykusiame konkurse „GiG mokinys“ dalyvavo 5 aštuntų klasių mokiniai, kuriuos šventės metu sveikino Kaišiadorių rajono meras Šarūnas Čėsna ir Progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas: Irūna Žilinskaitė, Raigardas Kriugžda, Džeralda Jankauskaitė, Ieva Liubševičiūtė ir  Kristijonas Bagdonas. Šie mokiniai pateikė motyvacinius laiškus ir svarbius įrodymus, kad jie verti „Geriausio iš geriausių“ nominacijos. Visi konkurso dalyviai gavo atminimo dovanas ir visų aštuntokų palaikymą, o 2023 – 2024 m. m. konkurso „GiG mokinys“ nugalėtoju tapo Kristijonas BagdonasKonkurso prizinis fondas – pinigų suma Kristijono tėčio Egidijaus ir progimnazijos direktoriaus sutarimu skirta Kristijono dalyvavimo gabių vaikų ugdymo programoje „Gifted finansavimui.
     Vytauto Didžiojo universitete vykdoma „Gifted“ programa remiasi pasauliniu mastu pripažinto Izraelio Ron Vardi centro, ugdančio talentingus vaikus, modeliu. Izraelyje programa veikia jau 35 metus. Moksleiviai „Gifted“ programoje gali ugdyti savo STEAM (biologijos, fizikos, chemijos, matematikos, informatikos), meno, literatūros,  istorijos, psichologijos, savęs pažinimo, filosofijos, verslumo ir kitus gebėjimus, taip pat atkaklumo, kūrybingumo, kritinio mąstymo, analitinius ir komunikacinius įgūdžius.  Rugsėjį VDU “Gifed” centras pradeda penktąjį veiklos sezoną. Kaip sako centro vadovė Dileta Tindžiulienė: „laimingas tas, kuris daro tai, kas, jo manymu, yra prasminga”.
     Aštuonerius metus Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje ugdytas Kristijonas Bagdonas šį rugsėjį mecenato Ernesto dėka pradės mokslus kartu su gabiausiais Lietuvos vaikais.  Kristijonas sako, kad nesitikėjo, jog laimės būtent jis, nes kiti dalyviai mokėsi dar geriau (kai kurie vien dešimtukais) ir taip pat buvo aktyvūs. Kristijonui patiko, kad konkurse buvo vertinama ir užklasinė veikla (pasiekimai mene, sporte), o taip pat savanorystė, pilietiškumas. Mokiniui šis konkursas reiškia pastangų, įdėtų į visas vykdytas veiklas, įvertinimą, o puikus prizas – galimybę pagilinti žinias dalyvaujant “Gifed” programoje.
      Graži mecenato Ernesto iniciatyva skirti prizinį fondą geriausiems iš geriausių Progimnazijos mokinių tęsiama ir šiais mokslo metais. Tapti 2024 - 2025 m. m. „GiG“ mokiniu kviečiame aktyvius, išradingus, iniciatyvius 7 ir 8 klasių Progimnazijos mokinius. „GiG“ mokinys Kristijonas sako, jog dalyvavimas konkurse yra puiki praktika ruošiant prisistatymą konkursams, darbo pokalbiams ateityje, o kartu tai ir gera proga apibendrinti kelerių metų veiklas. Surinkęs informaciją apie savo pasiekimus Kristijonas nesitikėjo, kad bus toks ilgas jo vykdytų veiklų sąrašas.
      Mokinių tėvus, kitus progimnazijos ar vietos bendruomenės narius, verslininkus kviečiame sekti Ernesto pavyzdžiu ir tiesiogiai prisidėti prie Kaišiadorių jaunimo ugdymo: jie kurs mūsų visų ateitį - suteikime jiems galimybes dabar, o ateityje didžiuokimės protingais, iniciatyviais ir sėkmingais kaišiadoriečiais. 
 
                                                         Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Bartkevičienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas