Nuo antikos iki dirbtinio intelekto

    Gruodžio 14 dieną VDU Švietimo akademijoje Kaune vyko 7-12 klasių moksleivių konferencija „Mokomės kartu: nuo Antikos iki dirbtinio intelekto“, kurioje dalyvavo Progimnazijos mokinių grupė. 8d klasės mokinys Raigardas Kriugžda konferencijoje skaitė pranešimą „Gamtosauginės veiklos progimnazijoje“. Mokinių iš visos Lietuvos konferencijoje buvo labai daug - netilpo į organizatorių parengtas auditorijas.
  Renginį pradėjo VDU rektorius Juozas Augutis, džiaugdamasis, kad Universitetas atveria duris ne tik studentams, bet ir mokiniams, kurių, besidominčių mokslu, yra tiek daug. Vėliau mokiniai klausėsi VDU Švietimo akademijos kaclerio pavaduotojo Mindaugo Nefo pranešimo apie svarbiausius dalykus: sąvaržėlę, kryžminį atsuktuvą ir vieno cento monetą. Kodėl jie tokie svarbūs? Sąvaržėlė delne - neapstebimas dalykas, padedantis nusiraminti nerimo metu (pvz., skaitant svarbų pranešimą didelei auditorijai), kryžminis atsukuvas surenka daugybę gerų dalykų, kurie naudojami mūsų aplinkoje, o vieno cento moneta - pinigas, kuris pabuvoja daugybės žmonių rankose ir jame iškaltą atvaizdą (pranešime - tai Amerikos prezidentas Linkolnas) mato visi jį palietę. Taigi kartais labai svarbūs būna labai maži dalykai. 
   Antroje dalyje mokiniai, suskirstyti į sekcijas, skaitė savo pranešimus. Progimnazijos mokiniui  Raigardui STEAM grupėje sekėsi piukiai. Kartu vykę mokiniai įvertino, jog jo pranešimas, o ir pranešėjas, buvo daug geresni nei kitų mokyklų.
    Didžiuojamės, kad Progimnazijos mokiniai puikiai pasirodo aukšto lygio renginiuose. 
 
                                                                                Pavaduotoja Lina Bartkevičienė
 
Raigardo Kriugždos pranešimas

 

 

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos