Mokslas, technika ir istorija kitaip

            Vieną lapkričio rytą, lauke spaudžiant nedideliam šaltukui, su klase susiruošėme į įdomią išvyką į Lietuvos sostinę Vilnių. Po neilgos kelionės autobusu pasiekėme pirmajį kelionės tašką - Energetikos ir technikos muziejų. Muziejuje galėjome aplankyti interaktyvią ekspoziciją „Technika ir mokslas vaikams“. O buvo daug daugiau, negu galėjome įsivaizduoti... Žaisdami spalvingais eksponatais galėjome susipažinti su įvairiais fizikos reiškiniais: šviesa, energija, jėgos perdavimu, magnetiniais laukais, garsu, elektra ir kitais. Visas muziejus pilnas neįtikėtinų dalykų, tokių kaip dviratis, kurį minant gali įžiebti priešais jį stovinčias lemputes, veidrodžių kambarys, kur sušukus visas gražiai nušvinta. Tačiau labiausiai visiems patiko čiuožykla, kuria nučiuožus išmatuojamas tavo čiuožimo greitis.
     Apžiūrėję muziejų ir vėl sėdę į autobusą nuvykome į rotušės aikštę, kur laukė susitikimas su gide ir edukacija „700 metų sav(it)ų istorijų”. Iš pradžių, visi susiskirstėme į 4 komandas po 6 žmones, tada vedami gidės kompaso pradėjom eiti pietų kryptimi. Priėjus kiekvieną maršruto stotelę, gidė papasakodavo apie matomą objektą bei užduodavo klausimą iš girdėto pasakojimo. Teisingai atsakiusi komanda gaudavo monetų, kurios ekskursijos pabaigoje buvo suskaičiuotos ir daugiausiai monetų uždirbusi komanda apdovanota prizu.
    Edukacijai pasibaigus ir išdalinus prizus, atsisveikinę su gide nuėjom po Šv. Onos bažnyčios stogu laukti autobuso. Sostinė puošėsi baltu sniego rūbu... Visiems klasės vaikams tai labai patiko išvyka, buvo smagu ir įdomu.

Autorius:
Aistė Radzevičiūtė 5 a kl mokinė

Nuotraukos:
Violeta Prokarenkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos