Piešinys koordinačių plokštumoje

     Matematika. Vėl koordinačių plokštuma, taškų koordinatės...Nuobodu. Neįdomu. O dar saulė kaitina už lango. Tad reikia sugalvoti kažką įdomaus, kad mokiniai dirbtų su noru ir motyvuoti. Ir  štai...
    Paprašiau 6 klasių mokinių sudėlioti taškus koordinačių plokštumoje ant matematikos dvilapio taip, kad gautų gražų piešinuką. Po to surašyti šių taškų koordinates. Turėjo būti ne mažiau 30 taškų. Vaikai iš pradžių klausė, ką jiems vaizduoti, bet pamažu pradėjo fantazuoti ir kurti savo piešinius. Vieniems sekėsi geriau, kitiems blogiau. Bet visi susikaupę kūrė savo darbelius. Sunkiausia buvo rašyti taškų koordinates, reikėjo ne tik mano pagalbos, bet namuose padėjo sesės, broliai, tėveliai. Ačiū.
     Po to ėjome į kompiuterinę klasę ir paaiškinau, kaip panaudojus programą "Geogebrą" savo piešinius jie gali perkelti į kompiuterio ekraną. Mokiniai greit perprato programą "Geogebrą" ir atliko darbą. Beliko tik išsiųsti mokytojai. Klausė, ar galima dar tobulinti piešinius, naudojant programą. Mokiniams patiko projektas “Piešinys koordinačių plokštumoje“. Projekte buvo ugdoma mokinių kūrybiškumas, naujos programos „Geogebra“ taikymas matematikos pamokose.
       Ir saulė kaitino už lango, bet mokiniai to nejautė, nes jie buvo kūrybiniame procese. Ačiū mokiniams už nuostabius darbus.
 
                                                             Matematikos mokytoja Daiva Genevičienė

Autorius:
Daiva Genevičienė

Nuotraukos:
Daiva G.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos