Lankome kaimynus

    Visi 7a ir 7d klasių mokiniai labai laukėme dviejų dienų kelionės į Latviją. Birželio pirmąją su kelionių agentūros „Banelituras“ autobusu iš Kaišiadorių pajudėjome lygiai aštuntą valandą ryte. Važiuodami žiūrėjome ir grožėjomės įvairiais akį traukiančiais vaizdais: sužaliavusia žole, miškais, gandralizdžiais, besiganančiomis gyvulių bandomis, vasaros žydėjimu ir viskuo, kas buvo mūsų akiratyje. Kelionė labai neprailgo klausantis įdomių gido pasakojimų.
    Ir štai - mes jau Latvijoje! Pažintį su Latvija pradėjome nuo Jelgavos pilies. Ji labai didelė ir įspūdinga! O kai įėjome į jos vidų, stebino savo architektūriniu grožiu. Tai buvusi Kuržemės ir Žiemgalos hercogų rezidencija, didžiausias architektūros paminklas Baltijos šalyse, žymaus architekto Frančesko Bartolomeo Rastrelli darbas. Kitas mūsų sustojimas buvo Cinevillos kino studija, vienintelis Baltijos šalyse kino paviljonas po atviru dangumi. Tai magiškas miestelis, kuris gali transformuotis, būti pritaikytas įvairiems filmų projektams. Joje buvome nustebinti ir sužavėti specialiųjų efektų šou, pamatėme kino triukus ir žalio fono kuriamas iliuzijas bei patys vaidinome. Pakeliui į Rygą buvome pradžiuginti papildomu sustojimu pamatyti Baltijos jūrą. Sostinėje po skanios vakarienės „LIDO“ centre buvome sužavėti gražiu viešbučiu, kuriame apsistojome nakvynei.
     Antros dienos rytas prasidėjo gardžiais pusryčiais. Sočiai pavalgę sėdome į autobusą ir pajudėjome Latvijos zoologijos sodo link. Zoologijos sode matėme daug įvairių ir netgi nematytų gyvūnų rušių, žavėjomės jo tvarka ir išpuoselėtais augintiniais. Iš zoologijos sodo vykome į Latvijos sostinės Rygos senamiestį. Akį traukė siauros Rygos senamiesčio gatvelės, architektūros paminklų gausa, gotikinio stiliaus pastatai bei rausvų ir raudonų spalvų secesijos ar artnoveau architektūra. Nors oras nebuvo labai palankus, tačiau daug sužinojome apie Rygos miestą, jo istorinę praeitį.
      Ruošdamiesi šiai kelionei buvome pasiskirstę užduotimis ir per klasės valandėles pristatinėjome klasės draugams pačių paruoštą medžiagą apie Latvijoje lankytinas vietas, jos istoriją, meną, žymius žmones, o apsilankę šioje kaimyninėje šalyje likome dar labiau sužavėti. Už nuostabią ir įsimintiną kelionę dėkojame klasės vadovėms Ritai Medvedevienei ir Rasai Vilimiene
                                               7a klasės mokinė Gabija Kinderevičiūtė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos