My native town: now and then

      Anglų kalbos mokytojos Ilona, Jovita ir Dovilė, bendradarbiaudamos su Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centru, balandžio 27 – gegužės 11 dienomis vykdė anglų kalbos projektą „My native town: now and then“. Projekto tikslas – plėsti anglų kalbos žinias, pažįstant savo krašto istoriją.
     Projekto įgyvendinimui klasei buvo skirtos 3 pamokos. Pirmos pamokos metu mokiniai keliavo į miestą, ieškojo mokytojų nurodytų pastatų, o radę spėliojo jų buvusią paskirtį. Per antrą projekto pamoką mokiniai lankėsi Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centą, kur klausė Aurelijaus Balčiūno paskaitos apie Kaišiadorių miesto praeitį: kaip miestas formavosi, kokie pastatai buvo ir dar yra išlikę. Ne tik vaikai, bet ir mokytojos džiaugėsi naujomis žiniomis! Trečia pamoka buvo skirta projekto apibendrinimui. Mokiniai suskirstyti į šešias grupes turėjo užduotį – pristatyti skirtingus Kaišiadorių mieste lankytus objektus anglų kalba. Taip pat mokiniai piešė Kaišiadorių žemėlapį, sprendė mokinių sukurtą Kahoot ir savo mintis, reflektuojančias projektą surašė ant bendro plakato.
      Netradicinės pamokos praplėtė mokinių žinias apie Kaišiadorių miestą, praturtino anglų kalbos žodyną, leido prisiminti ir įtvirtinti Past Simple ir Present Perfect laikus taip pat tai buvo puikus būdas ugdyti mokinių socialinius ir komunikacinius įgūdžius.
              
                                                 Anglų kalbos mokytojos Jovita Baubonienė, Ilona Vaitelienė, Dovilė Butėnienė

Autorius:
Jovita Baubonienė

Nuotraukos:
Jovita Baubonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos