Mokslo metai baigiasi

     Mokslo metams einant į pabaigą Progimnazijoje vyko šventinės mokslo metų baigimo pamokos 5 -7 klasių mokiniams.
     Viena pamoka buvo skirta Progimnazijos mokinio garbės kodekso kūrimui. Kiekviena klasė diskutavo, koks turėtų būti Progimnazijos mokinys, kokios jo savybės yra svarbiausios. Mokiniai kūrė savo klasės Garbės kodekso projektus, juos pristatė bendro renginio (kiekvienam srautui) metu. Mokiniai parengė įdomius projektus, iš kurių bus sudarytas Progimnazijos mokinio garbės kodeksas. Nuo kitų  mokslo metų visi Progimnazijos mokiniai įsipareigos jo laikytis. 
     Kita pamoka buvo skirta jau besibaigiančių mokslo metų aptarimui: klasės turėjo parengti pranešimus apie tai, kas gero nutiko jų gyvenime mokykloje per mokslo metus. Mokiniai buvo labai išradingi ir išmanūs: jų pranešimuose buvo gausu nuotraukų iš išvykų, edukacijų, klasės renginių, jie dalijosi įspūdžiais apie dalyvavimą Mokinių komiteto veiklose. Klausantis mokinių pranešimų  buvo galima įsitikinti, koks turiningas gyvenimas Progimnazijoje. Renginio metu buvo įteiktos Progimnazijos adminstracijos padėkos ne tik už geriausius mokslo rezultatus, dalyvavimą ir laimėjimus olimpiadose bei konkursuose, bet ir už aktyvią socialinę - pilietinę veiklą, pagalbą klasės vadovui.
     Kiekvienam mokinių srtautui žodį tarė Mokinių prezidentė Goda. Ji aptarė, kokias veiklas per moklso metus organizavo Moknių komitetas. Septintų klasių mokiniams prezidentė atidavė simbolinį Progimnazijos raktą, taip perduodama atsakomybę ir įsipareigojimą būti vyriausiais Progimnazijos šeimininkais kitais mokslo metais. Renginio metu skambėjo visų mokinių iš širdies traukiamos dainos, kurias kartu su muzikos mokytojais mokiniai išmoko per mokslo metus.
     Vasarą Progimnazijos mokiniai pasitinka pakilios nuotaikos su  susitartimu susitikti rugsėjį ir tęsti turiningą, kupiną įvykių kelionę. 

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos