Su gimtadieniu, Vilniau!

     Sausio 23 dieną mūsų Vilnius šventė ypatingą gimtadienį - 700 metų! Sveikiname mūsų sostinę! Ši diena mūsų klasėje buvo kitokia. Visą dieną mokėmės apie Vilnių, jo istoriją. Sužinojome, kad Vilniuje vos neatsirado antro Pizos bokšto, mat tuometinis Rotušės bokštas buvo gerokai pasviręs. Išsiaiškinome, kokių spalvų tiltų yra Vilniuje ir kas juos pastatė. Sužinojome, iš kur kilo Vilniaus miesto pavadinimas.
     Ar žinojote, kad po Vilniumi yra daugybė požemių ir juose galima net pasiklysti? O kokia krepšinio komanda yra žinomiausia mūsų sostinėje? Ar galėjo būti tikra Gedimino sapno istorija? Ar Vilniuje yra tramvajus? O ar žinojote, kad Gedimino pilies bokštą pastatė visai ne Gediminas, o jo anūkas Vytautas? O ką savo laiškuose rašė kunigaikštis Gediminas? Atsakymus į visus šiuos ir dar daug kitų klausimų mes suradome ir išsiaiškinome žiūrėdami VU sukurtus filmukus ,,Vilniaus istorijos”, ,,Gustavo enciklopediją”. Statėme tiltus iš makaronų, projektavome Gedimino bokštą, dailyraščiu perrašinėjome Gedimino laiškų ištraukas. Na, o dieną baigėme šaunia viktorina apie Vilnių, kurią parengė MokoMes - ugdomųjų užduočių kūrėjai.
     Labai smagu, kad šių mokslo metų pirmoji ekskursija kaip tik buvo į Vilnių, kurios metu klaidžiojome painiais Senamiesčio labirintais. Ilgai dar būk jauna, mūsų sostine, Vilniau!
 
                               2a klasė ir mokytoja Renata

 

Autorius:
Renata Sausaitienė

Nuotraukos:
Renata Sausaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos