STEAM metai „Kodėlčiukų“ grupėje

     2023 – ieji buvo kupini įvairių atradimų: vaikai tyrinėjo kvapo ir skonio savybes kepdami, ragaudami blynus bei sausainius, sėjo augalus ir stebėjo jų augimo procesą, o įvairias geometrines figūras pažino kurdami jas savo kūnų pagalba.
     Taip pat atliko daug eksperimentų su vandeniu – tikrino, kokie daiktais skęsta, kokie plaukia, kūrė laivus, kurie galėtų plukdyti didelius krovinius, visi kartu gaminome savo krioklį, šaldėme ir tirpdėme „ledynus“.
      Kūrybiškai naudojome antrines žaliavas – matavome dėžės (kuri vėliau virto laivu) tūrį, konstravome Vilniaus televizijos bokštą bei kūrėme savo robotus. Kalbėdami apie oro transportą vaikai ne tik iš antrinių žaliavų konstravo savo oro balionus, tačiau visi kartu atlikome eksperimentą, kuris vaikams parodė, kodėl oro balionas kyla. Taip pat konstravome skrendančią raketą, kuri lakstė iš vienos grupės pusės į kitą, suteikdama daug džiugių emocijų.
     Tyrinėdami gyvūnų pasaulį ne tik skaičiavome kiek įvairūs voragyviai turi kojų, tačiau ir patys buvome įsikūniję į vorus bei kūrėme savo voratinklį. O norėdami daugiau sužinoti apie jau išnykusius dinozaurus vaikai ne tik gamino „Kodėlnozaurą“ ir „Todėlnozaurą“, bet ir buvo tapę mažaisiais archeologais, kurie iškasenų ieškojo ne tik smėlyje, tačiau ir užšalusiame lede.
     Pirmąjį vasaros mėnesį „Kodėlčiukai“ neatostogavo, o pramogavo darželyje – taškėsi baseine, kurio vandenį vėliau patys išsėmė kibirėliais, skaičiuodami, kuriam pavyko daugiau išsemti, ir juo palaistė augalus (arba savo draugus). Taip pat vaikštinėjo darželio kieme esančiu pojūčių taku, bandydami įvardinti patiriamas emocijas, sekė pasakas ir įdomiausias istorijas jaukiai įsikūrę palapinėje bei turėdami misiją už 1 Eur. parduotuvėje nusipirkti ledų, puikiai ir labai mandagiai ją įgyvendino.
     Pasaulyje siaučiant Helovynui, vaikai trumpam buvome virtę vaiduoklių medžiotojais ir „gaudė“ juos su šiltu vandeniu bei stebėjo kaip jie iš lėto tirpsta.
    O dabar, artėjant gražiausioms metų šventėms su mažaisiais sukūrėme savo Advento vainiką, degame žvakeles ir ramiai laukiame Šv. Kalėdų bei Naujųjų metų, kurie, tikimės, bus taip pat kupini naujų potyrių, žinių ir atradimų.
 

Autorius:
Vilija Kudrevičiūtė

Nuotraukos:
Vilija Kudrevičiūtė, Virginija Drumstienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos