Trys dalykai pakeitę mūsų pasaulį

      Vasario 27 dieną progimnazijoje lankėsi istorijos mokslų daktaras, Vytauto Didžiojo Universiteto Švietimo akademijos kanclerio pavaduotojas Mindaugas Nefas.
     Susitikimo metu  dr. M.Nefas pristatė pranešimą „3 dalykai pakeitę mūsų pasaulį'“. Mokiniai bandė atspėti, kokie gi tie trys dalykai. Ir nemažiau nustebo, kai paaiškėjo, kad tai yra: sąvaržėlė, kryžminis atsuktuvas ir moneta. Paskaitos metu mokiniai aktyviai dalyvavo ir diskutavo apie nestandartinį mąstymą, kūrybiškumą ir, žinoma, pasirinkimus. 
    Pranešimo pabaigoje dr. M.Nefas uždavė klausimą: „Kas paskatino sukurti šiuos 3 dalykus?“. Salėje skambėjo daugybė atsakymų, tačiau teisingas buvo tik vienas - kiekvienas iš šių daiktų kūrėjų turėjo savo mokytoją.Taigi mokytojai įkvepia jaunus žmones, iš kurių vėliau išauga atradėjai, keičiantys pasaulį. Dr. Mindaugas Nefas mokiniams palinkėjo savimotyvacijos, nebijoti klysti ir nepamiršti kūrybiškumo. O pasirašydamas Progimnazijos svečių knygoje padėkojo mokinius ugdantiems darbuotojams už nuoširdų darbą ir šypsenas. 
          Karjeros specialistė Dovilė Kazakevičienė
 

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Dovilė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos